Vojvotkinja od Cambridgea uživa u aktivnom životu i rekreativnim sportskim aktivostima, što je vidljivo i na njenoj besprijekornoj figuri. Želite li, pak, imati izduljene noge kao Catherine Middleton, pokušajte s ovim vježbama

1. Vježba s loptom
Tijelom oblikujte 'položaj stola': s ispruženim dlanom obje ruke pridržavajte se od tlo, izravnajte trup, a koljena savijte u 90 stupnjeva. Desno koljeno oslonite na loptu za pilates, a stopalom iste noge 'uzemljite' ovo pomagalo za vježbanje što bliže stražnjici.

Oslanjanjući se na ruke i loptu podignite suprotnu nogu prema stropu. Zadržite pozu nekoliko sekundi, a potom promijenite položaj lopte i noge. Izbjegavajte ispravljenje i izduživanje leđa prilikom izvođenja ove vježbe – radije upotrijebite snagu trbušnih mišića. Napravite vježbu 10-15 puta sa svakom nogom.

2. Vježba s rastezljivom trakom
Tijelom oblikujte položaj stola. U ruke stavite po jedan kraj rastezljive trake za vježbanje. Prebacite sredinu trake preko pete jedne noge, pa uz njenu pomoć ispružite stopalo te noge paralelno s podom. Isto učinite s drugom nogom.

Vježbu ponovite 10-15 puta sa svakom nogom. Što više upirete u traku, to će biti bolji rezultati za vaše noge, bedra i stražnjicu.

3. Vježba s rastezljivim krugom
Zavežite krajeve rastezljive trake za vježbanje tako da dobijete pravilan krug. Dvaput omotajte ovaj krug oko nogu u visini sredine bedara, pa pokušajte razdvojiti noge što je više moguće – upirući se o rastezljivu traku. Želite li se izložiti većem otporu, ovaj rastezljivi krug omotajte oko gležnjeva. Ponovite vježbu 15 do 20 puta.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju