Najveći problem na koji nailazimo tijekom pokušaja smanjena tjelesne težine je problem smanjenja porcija. Krenite od toga i uvedite promjene u vlastiti odnos prema hrani, a organizam će vam vratiti postizanjem idealne linije koju toliko priželjkujete

Još kao djeca naučili smo kako je potrebno pojesti sve što se nalazi na tanjuru, a kao odrasle osobe teško je procijeniti koliko je dovoljno, te još teže smanjiti porcije koje stavljamo na tanjur. Za višak kilograma koji nas čini nezadovoljnima prilikom odijevanja i pogleda u ogledalo kriva je prevelika količina hrane koju unosimo u organizam.

Osjećaj kada ustanete od stola mora biti organizam ispunjen energijom, a ne osjećaj punog trbuha i umora



>>5 namirnica koje se više nikada ne bi trebale naći na vašem tanjuru

Prvi korak u postizanju tjelesne težine koja će nas zadovoljiti je pogled na vlastito tijelo, a nakon toga odgovorno ponašanje kojim ćemo birati prehrambene namirnice i njihovu količinu na tanjuru.

>>4 SOS trika nakon prejedanja

Jedna od tajni dobrog izgleda leži i u tome da sami morate znati kad vam je dosta. Kada osjećate da ste siti znači da ste već pojeli previše.Osjećaj kada ustanete od stola mora biti organizam ispunjen energijom, a ne osjećaj punog trbuha i umora. Vježbajte i s vremenom ćete sami naučiti kako raspoznati te dvije stvari.

Nastavite li jesti nakon što u organizam unesete dovoljno hrane i osjećate se sito to je samo navika koju vučete iz djetinjstva.
Često jedemo samo zato što vidimo hranu, a ne zato što smo gladni. Također i sjedamo za stol iz navike, a ne zato što je organizmu zaista potrebna hrana.

Najbolji trening za smanjenje apetita je pravilno i dugotrajno žvakanje svakog zalogaja



Počevši od danas pokušajte završiti obrok pet minuta ranije nego inače ili kad na tanjuru ostane četvrtina vašeg uobičajenog obroka. Napravite pauzu od deset minuta i vratite se za stol. Gotovo je sigurno da više nećete biti gladni. Već prilikom sljedećeg obroka na tanjur stavite manju porciju.

Vježbe za smanjenje apetita
:

1. Najbolji trening koji možete zadati sami sebi je pravilno i dugotrajno žvakanje svakog zalogaja. Svaki zalogaj je potrebno prožvakati barem 30 puta.

2. Prilikom jela koristite manje tanjure i zdjelice koje neće izgledati prazno kada na njih stavite smanjenu količinu hrane. Kada dovršite obrok mozak će tijelu poslati poruku da ste siti, a tanjur će biti prazan. Jednostavno.

3. Na stolu uvijek imajte čašu vode i pijte tijekom obroka te nastojte unijeti barem dvije litre dnevno u organizam. Često mijenjamo žeđ za glad i tada stvari kreću nizbrdo.

4. Jedite polako. Pronađite vremena za obrok i dobro prožvačite svaki zalogaj.

5. Postepeno smanjite obroke koje pripremate za večeru. Doručak neka vam bude najobilniji obrok u danu.

6. San je vrlo važan u postizanju idealne tjelesne težine, a on će doći prirodno kada u organizam prije odlaska na spavanje prestanete unositi tešku hranu.

7. Vježbajte svaki dan, neka to bude šetnja do posla, izlazak s psom ili 20 minuta vožnje sobnog bicikla. Tijelo će vam biti zahvalno i osjećat ćete se bolje.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju