Ogrebotine, akne, rane ili operacije na našoj koži ostavljaju ožiljke koje nosimo čitav život. No kao i u svemu ostalom i u ovoj situaciji priroda je naš vjeran saveznik. Želite li ublažiti vidljivost oštećenja na koži kao što su mrlje, ožiljci i strije isprobajte ovih 5 prirodnih ratnika

ULJE KOKOSA
Masne kiseline u ovom blagotvornom ulju djeluju kao snažan antioksidans. Ulje ima antibakterijsko djelovanje, umiruje nadraženu kožu, obnavlja je i štiti od slobodnih radikala i djeluje preventivno protiv strija.

Primjena: Uljem svaki dan namažite oštećenje na koži. Ostavite da se upije.

>> Šalica kave: Jeftini udarac na masnoće i celulit

SOK OD MRKVE
Mrkva je prepuna vitamina A koji potiče zacjeljivanje rana i ožiljaka, ali i vitamina C koji njeguje i hrani kožu. Karoten u mrkvi čini kožu zdravom te joj daje svježinu.

Primjena: Pomiješajte sok od mrkve sa žličicom morske soli i nježno masirajte ožiljak. Ostavite da se osuši te isperite mlakom vodom.

Protiv ožiljaka i strija možete se boriti prirodnim i vrlo djelotvornim sredstvima

ALOA VERA
Vrlo moćna biljka koja prodire u najdublje slojeve tkiva, djeluje baktericidno i fungicidno, ubrzava zacjeljivanje rana i opeklina, stimulira stvaranje novih stanica kože. Aloa kožu umiruje i vlaži.

Primjena: Otkinite komadić lista Aloa Vere i sokom iz lista namažite ožiljak. Ostavite da se osuši bez ispiranja. Sokom možete namazati čitavo lice ili suhe i ispucale dijelove kože.

>> Kako se riješiti dosadnih prištića?

ULJE LJEŠNJAKA
Hidratizira, obnavlja i hrani kožu. Ublažava strije, crvenilo kože i popucale kapilare. Brzo prodire u kožu, tonizira je i zateže i na taj način održava njenu elastičnost i čvrstoću.

Primjena: Svaki dan uljem namažite područje oštećene kože i ostavite da se upije.

ULJE VITAMINA E
Djeluje kao antioksidans koji sprečava formiranje slobodnih radikala na koži i štiti je od bilo kakvog oštećenja i starenja. Ima antiupalna svojstva i vrlo je djelotvorno kod opeklina, ožiljaka i strija.

Primjena:
Ulje nanesite na oštećenje na koži i ostavite da se upije. Umjesto ulja možete koristiti i vitamin E u kapsulama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju