Ako želite unijeti dašak egzotike u svoju garderobu, idealan je modni komad kimono. Romantičan i lagani ogrtač nadahnut izgledom tradicionalne japanske haljine svake godine u različitim bojama, uzorcima i dužinama polako osvaja police popularnih brendova.

Galerija

Napravljeni od raskošnih materijala kao što je baršun idealni su za hladnije vrijeme, dok su lagani od svile, pamuka ili lana idealni za prijelazna i topla razdoblja.

Postoje različite duljine kimona, a zajednička im je karakteristika da ležerno padaju. Zbog toga s pomoću njega možete sakriti eventualna sitna nesavršenstva poput trbuščića ili širokih bokova.

S obzirom na to da se vrlo lako nosi, kimono je jedan od omiljenijih predmeta i bivše manekenke i uspješne poduzetnice Ljupke Gojić Mikić.

Ljupka Gojić Mikić u kimonu Jolie Petite Foto: @ljupkagojicmikic

Ovih je dana na svom profilu na Instagramu predstavila nekoliko modela iz nove kolekcije Jolie Petite. Bogati cvjetni uzorak i prozračna tkanina savršena je za tople dane pred nama.

Obožavam kimono izbog toga što se može nositi u prijelaznom razdoblju te cijelo ljeto, ističe Ljupka Gojić Mikić.

Prilagodljivost tog odjevnog predmeta tolika je da se vrlo lako može nositi u dnevnim i večernjim varijantama. Ljupka je s nama podijelila nekoliko savjeta o tome kako ona voli nositi kimono.
Ljupka Gojić Mikić u kimonu Jolie Petite Foto: @ljupkagojicmikic

3 savjeta kako nositi kimono:

1. Traperice visokog ili niskog struka uz običnu bijelu majicu kratkih rukava ili bretele jedna je od tipičnih manekenskih kombinacija koju rado nosi.

2. Kratke hlačice i bodi ili kupaći kostim upotpunjen kimonom pravi su izbor kad krenu ljetne vrućine.

3. Ako je kimono dovoljno velik, s pomoću remena vrlo se lako može pretvoriti u haljinicu i pravi je izbor kad se ne možete odlučiti što odjenuti.

Ljupka kimono kombinira s tenisicama, laganim čizmicama ili japankama, a ističe da je pravi spasilac kad želite sakriti svoje obline, pogotovo nakon trudnoće.

Na stranicama brenda Jolie Petite možete pogledati novu kolekciju kimona, a u našoj fotogaleriji modele dostupne u ponudi trgovina.