Za vrijeme ljetnih vrućina ništa ne hladi i osvježava toliko dobro kao ledena kava. Ako ste ikada kročili u moderne kavane, znat ćete da je mnogo vrsta hladne kave, ali i paprenih cijena. Srećom, sada ne morate izlaziti na vrućine kako biste se rashladili kavom koju će vam napraviti vrhunski baristi, a zbog koje će patiti vaš novčanik.

 

Ledena kava, kao što i samo ime govori, svaka je kava koja se radi pomoću leda i raznih dodataka. Ona koju napravite kod kuće može imati zaista slastan okus, a za ''mućkanje'' tih napitaka potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i nekoliko minuta vašeg vremena.

Donosimo vam tri odlična recepta koja ćete s guštom napraviti, a klimu više nećete paliti.

Ledena kava s vanilijom

Kremasto osvježenje Foto: Getty Images

SASTOJCI
1 vrećica Anamarija 3u1 Ice Coffee 
2 dl mlijeka
¼ mahune vanilije
10 ml sirupa od vanilije
led

PRIPREMA
U čašu staviteinstant-napitak Anamarija 3 u 1 Ice Coffee i mlijeko te promiješajte. Nakon toga dodajte očišćenu mahunu vanilije i sirup s okusom od vanilije te promiješajte. Dodajte nekoliko kockica leda i gotovi ste! Jednostavno, zar ne?
 

Kremasta ledena kava s kokosom

Okus ljeta u čaši Foto: Getty Images

SASTOJCI
1 vrećica Anamarija 3u1 Ice Coffee 
2 dl biljnog napitka od kokosa
1 zrela banana
¼ žličice ekstrakta od kokosa

PRIPREMA
Ovaj kremasti i ukusan napitak napravit ćete u samo nekoliko minuta. Prvo otopite ledenu kavu iz vrećice u biljnom napitku od kokosa. Dodajte bananu, ekstrakt kokosa i usitnjeni led te smjesu stavite u blender ili u veću šalicu te dobro i jako promiješajte. Uživajte!
 

Ledena kava s cimetom

Aromatični napitak kao stvoren za ljeto Foto: Getty Images

SASTOJCI
1 vrećica Anamarija 3u1 Ice Coffee
2 dl biljnog napitka od badema
ekstrakt badema
cimetov štapić
šlag

PRIPREMA
Standardno umutite instant-napitak u biljnom napitku od badema, dodajte njegov ekstrakt, u njega ubacite nekoliko kockica leda te ga ukrasite šlagom i štapićem cimeta.
Ako pak želite uživati u klasičnom okusu ledene kave bez dodataka, Anamaria 3u1 Ice coffee savršeno je ljetno osvježenje. Taj jedinstveni instantni kavin napitak priprema se brzo i jednostavno uz dodatak hladne vode ili mlijeka te po želji uz kockice leda. Ukusno osvježenje spremno je za manje od minutu! Uživajte!