Za vrijeme ljetnih vrućina ništa ne hladi i osvježava toliko dobro kao ledena kava. Ako ste ikada kročili u moderne kavane, znat ćete da je mnogo vrsta hladne kave, ali i paprenih cijena. Srećom, sada ne morate izlaziti na vrućine kako biste se rashladili kavom koju će vam napraviti vrhunski baristi, a zbog koje će patiti vaš novčanik.

 

Ledena kava, kao što i samo ime govori, svaka je kava koja se radi pomoću leda i raznih dodataka. Ona koju napravite kod kuće može imati zaista slastan okus, a za ''mućkanje'' tih napitaka potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i nekoliko minuta vašeg vremena.

Donosimo vam tri odlična recepta koja ćete s guštom napraviti, a klimu više nećete paliti.

Ledena kava s vanilijom

Kremasto osvježenje Kremasto osvježenje Foto: Getty Images

SASTOJCI
1 vrećica Anamarija 3u1 Ice Coffee 
2 dl mlijeka
¼ mahune vanilije
10 ml sirupa od vanilije
led

PRIPREMA
U čašu staviteinstant-napitak Anamarija 3 u 1 Ice Coffee i mlijeko te promiješajte. Nakon toga dodajte očišćenu mahunu vanilije i sirup s okusom od vanilije te promiješajte. Dodajte nekoliko kockica leda i gotovi ste! Jednostavno, zar ne?
 

Kremasta ledena kava s kokosom

Okus ljeta u čaši Okus ljeta u čaši Foto: Getty Images

SASTOJCI
1 vrećica Anamarija 3u1 Ice Coffee 
2 dl biljnog napitka od kokosa
1 zrela banana
¼ žličice ekstrakta od kokosa

PRIPREMA
Ovaj kremasti i ukusan napitak napravit ćete u samo nekoliko minuta. Prvo otopite ledenu kavu iz vrećice u biljnom napitku od kokosa. Dodajte bananu, ekstrakt kokosa i usitnjeni led te smjesu stavite u blender ili u veću šalicu te dobro i jako promiješajte. Uživajte!
 

Ledena kava s cimetom

Aromatični napitak kao stvoren za ljeto Aromatični napitak kao stvoren za ljeto Foto: Getty Images

SASTOJCI
1 vrećica Anamarija 3u1 Ice Coffee
2 dl biljnog napitka od badema
ekstrakt badema
cimetov štapić
šlag

PRIPREMA
Standardno umutite instant-napitak u biljnom napitku od badema, dodajte njegov ekstrakt, u njega ubacite nekoliko kockica leda te ga ukrasite šlagom i štapićem cimeta.
Ako pak želite uživati u klasičnom okusu ledene kave bez dodataka, Anamaria 3u1 Ice coffee savršeno je ljetno osvježenje. Taj jedinstveni instantni kavin napitak priprema se brzo i jednostavno uz dodatak hladne vode ili mlijeka te po želji uz kockice leda. Ukusno osvježenje spremno je za manje od minutu! Uživajte!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju