Odjeća s kratkim rukavima ili bez rukava otkriva dio tijela skrivenog za hladnih mjeseci – pazuhe. Zato je sada vrijeme da im se više posvetite kako bi koža ispod pazuha bila lijepa. Slijedite idućih šest savjeta i cijelo proljeće i ljeto uživat ćete u njegovanim pazusima

1. Za pazuhe bez crnih točkica dlačice uklonite voskom. Na taj način dlačice se uklanjaju s korijenom, koji tada i slabi, pa na koži neće ostati ni jedna crna točkica. Međutim, za ovu metodu potrebno je da dlačice budu malo duže pa se depiliranje voskom preporuča na početku sezone skidanja u majice bez rukava, a ostatak toplih dana možete koristiti britvicu.

Koristite laganije deodorante koji kožu neće dodatno nadražiti, a opet dovoljno snažne da pruže zaštitu od znojenja

2. Kožu pazuha uvijek navlažite prije brijanja i nanesite kremu za brijanje. Koža će tako biti podatnija, a dlačice mekše. Britvicu nježno povlačite po pazuhu i preko istog područja ne prelazite više od dvaput.

3. Britvicu dobro isperite i očistite nakon brijanja. Tako ćete spriječiti razvoj bakterija na njoj te ukloniti dlačice koje su ostale na britvici.

4. Pravovremeno staru britvicu zamijenite novom. Čim primijetite da britvica ne uklanja dlačice efikasno kao na početku zamijenite je novom. Britvicu je potrebno na vrijeme zamijeniti i zbog higijene, odnosno razvoja bakterija na njoj.

5. Kada radite piling cijelog tijela ne zaboravite na pazuhe. I na ovom 'skrivenom' djelu tijela skupljaju se mrtve stanice koje ćete ukloniti pilingom nježno ga utrljavajući.

6. Koristite laganije deodorante koji kožu neće dodatno nadražiti. Koža ispod pazuha često se iziritira češćim depiliranjem, posebno u toplije vrijeme. Koristite deodorante poput Nivea Deo Powder Touch koji će djelovati lagano na koži, ne iritirajući je, a opet pružiti zaštitu od znojenja.