Popularni muški magazini napravili su listu odjevnih komada i modnih dodataka koje muškarci ne bi smjeli nositi nakon 30. godine života. Jednoglasno potpisujemo njihov izbor, a u nastavku provjerite koji su se predmeti našli na popisu

Galerija

1. Skejterske tenisice

Ove glomazne tenisice na starijim muškarcima jednostavno ne izgledaju dobro, stoga su dopustive samo za one koji i nakon 30. godine voze skejtbord, ali isključivo u toj prigodi.

2. Bižuterija ili blještavi nakit

Muški nakit mora biti diskretan i elegantan, stoga muškarci moraju zaboraviti na ljetne narukvice od raznobojnih plastičnih perlica ili konaca, ili bilo kakve komade nakita koji odišu vibrom nemarnog surfera.

Muški ne smije biti napadan, a u obzir dolaze samo decentni komadi Foto: Profimedia

3. Bijela potkošulja kao vanjski odjevni komad

Možda je nekada i bila prihvatljiva kao zamjena za majicu tijekom ljetnih dana, ali to vrijeme odavno je prošlo. Tolerira se njezino nošenje isključivo tijekom spavanja ili isključivo u vlastitoj funkciji i uz nadopunu s drugim vanjskim odjevnim komadima poput košulje ili pulovera.

4. Lanac za novčanik

U godinama kada bi muškarci trebali usvajati važnost uglađenosti, lanac koji visi od kuka do stražnjice jednostavno je neoprostiv, smatra ekipa magazina Esquire.

David Beckham voli nositi lance Foto: Profimedia

5. Infantilna odjeća i dodaci

Nakon 30. godine muškarci bi trebali zaboraviti na odjeću ili dodatke s neduhovitim natpisima ili prostim ilustracijama.

6. Predimenzionirana odjeća

Kada je u pitanju moda, nema ništa bolje od dobro krojene odjeće, stoga bi muškarci trebali izbjegavati preširoku odjeću i reći zbogom vrećastim hlačama, majicama i drugim komadima.

Loše krojena odjeća ne pristaje nikome pa tako ni Brad Pittu Foto: Profimedia

7. Iznošene trenirke

Nema ništa loše u ležernijem stilu odijevanja, ali u kategoriju ležernih komada nikako ne ulaze stare iznošene trenirke s rupama od kojih se frajeri godinama ne odvajaju. Njih bi jednostavno trebalo izbaciti iz ormara i zamijeniti novim modelom.

8. Prekratke ili predugačke kravate

Za dobar formalni stajling koji uključuje elegantne hlače i košulju ili pak odijelo, ključna je i kravata pravile dužine. Ne smije biti previše dugačka niti previše kratka, a prema mišljenju modnih stručnjaka, idealna kravata neće preći liniju muškarčeva remena nego će minimalno doticati kopču. Nakon 30. godine muškarac jednostavno mora znati odabrati pravu kravatu.