Swanky Bar ugostit će talijanskog umjetnika Emilija Maniera, a najbržih pet čitateljica imat će priliku osvojiti ulaznice za sebe i pratnju te se okušati u slikanju dok Emilio završava svoje djelo koje ćete na kraju osvojiti možda baš vi.

Umjetnost, dobra glazba i osvježavajuća pića recept su za lagane ljetne večeri. Upravo vam spremamo jednu takvu koja bi vam mogla još dugo ostati u sjećanju. Važno je iskoristiti svaku priliku za učenje nečega novog i stjecanje novih iskustava, stoga rezervirajte sljedeću srijedu, 12. lipnja, i provedite poslijepodne na našem Art experiencu by 1664 Blanc, na kojem ćete stvoriti vlastito umjetničko djelo, ali i gledati kako talijanski umjetnik Emilio Maniero dovršava svoj rad inspiriran 1664 Blanc, pivom sa stilom, koji će netko od naših novopečenih umjetnica na kraju imati priliku i osvojiti.

Dok uz pratnju DJ-a Emilio, koji inače djeluje pod imenom ManboTt, završava svoje djelo na metalu, ostali će imati zadatak kopirati ga, ali na platnu. Emilio će, naravno, dijeliti savjete i trikove te asistirati svima, a onaj tko najbolje odradi zadatak osvojit će njegovo djelo.

Oni koji u svakodnevici pronalaze razlog za slavlje i uživanje i uz ovo iskustvo uživat će uz francusko pivo sa stilom, koje će ovoga puta kao i osobe koje uživaju u njemu poslužiti kao inspiracija za umjetničko djelo. Upravo njihova sposobnost da prepoznaju i cijene kvalitetu u različitim područjima, bilo da je riječ o umjetnosti, dizajnu, hrani, piću ili glazbi, čini ih izvorom inspiracije za sve oko sebe.

ManboTt - 4 Foto: ManboTt

Pet najbržih čitateljica koje se prijave do 9. lipnja moći će zajedno sa svojom pratnjom sudjelovati na ovom art experienceu koji će se održati u srijedu 12. lipnja u Swanky Monkey Garden Baru u Ilici 50 od 16 do 18 sati. Vidimo se!

 

 

Kako je nastao ManboTt

Emilio Maniero rođen je u Padovi 1980. godine. Nakon završene profesionalne odbojkaške karijere radio je u obiteljskom obrtu i tamo se susreo s različitim tehnikama i materijalima. "Želja za kretanjem navodi me da gledam dalje od jednostavne restauracije", rekao nam je Emilio, koji je 2013. godine pokrenuo svoj brend ManboTt.

ManboTt - 2 Foto: ManboTt

Posljednjih godina stvorio je mnogo radova koji variraju između elemenata namještaja i slika. Najponosniji je, priča nam, na radove koje je kreirao iz vlastite mašte, odnosno na one koji nisu bili uvjetovani potrebama naručitelja.

Materijali su mu drvo, željezo, staklo i beton

"Materijali koji koristim su željezne ploče i drvene daske. Otkrivam najdublje žile, slojeve željeza skrivene vremenom, pretvaram hrđu u boju, drevno u apsolutnu novost, ali također ne propuštam spojiti te materijale sa staklom i betonom", opisuje Emilio.

Tijekom godina eksperimentiranja naučio je spajati razne tehnike – od zamućivanja limenkama za prskanje do obojenih emajla, od oksidacije željeza do graviranja, od spaljivanja vatrom do modeliranja materijala. "Spoj tih tehnika znači da se materijal stapa s maštom, što integrira rad u materijal ili ga izvlači iz njega", priča nam Emilio i dodaje da sve ovisi o tome što želite postići.

ManboTt - 3 Foto: ManboTt

"Svaka tehnika sa sobom donosi niz izražajnih mogućnosti koje se mogu iskoristiti za prenošenje emocija, ideja i promišljanja na različite načine, a to omogućuje stvaranje jedinstvenih djela punih značenja. Sva su ManboTtova djela numerirana i više se ne mogu reproducirati kako bi se zadržala njihova jedinstvenost", opisuje Emilio.

Retro atmosfera u Swanky Monkey Garden Baru

Za art experience u Swanky Monkey Garden Baru Emilio će izraditi rad od recikiliranih željeznih limova zavarenih zajedno. Pokušat će dočarati retro atmosferu u kojoj dvije prijateljice uživaju u ispijanju 1664 Blanc u pariškoj taverni. "Postavu toplih tonova i gotovo sepia efekta karakterizirat će oksidacija željeza i njegove gravure. To je proces za koji je potrebno vrijeme, ali koji ostaje tijekom vremena, baš kao i lijepi trenuci provedeni s voljenima", opisuje umjetnik, a 1664 Blanc, pivo sa stilom, piće je koje baš potiče zajedništvo i uživanje u dobrom društvu, briše granice i okuplja ljude oko zajedničkog uživanja u vrhunskom okusu.

ManboTt - 4 Foto: ManboTt

Za sve naše čitateljice koje se nađu na ovom našem umjetničkom događanju Emilio ima samo jedan savjet: "Nastojte zadržati autentičnost i uživati u trenutku stvaranja jer je to također putovanje osobnog otkrivanja."

ManboTt - 1 Foto: ManboTt

Na ovom umjetničkom doživljaju moći ćete i sami uživati u elegantnom, osvježavajućem okusu 1664 Blanc piva suptilne gorčine i savršene harmonije citrusnih nota i začina, idealnog za sve one koji traže nešto više od klasičnih pivskih okusa. 

1664 Blanc Foto: PR

Kraljevsko plava boca privlači pažnju i svaku priliku čini još elegantnijom; bilo da se radi o opuštenom druženju s prijateljicama ili ukusnoj večeri, 1664 Blanc kroz francuski chic potiče zajedništvo i uživanje u dobrom društvu!

Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom 1664 Blanc po najvišim profesionalnim standardima.