U radionici "Avangard Art – Angels with heart" nastaju unikatne i preslatke kuglice za jelku s anđelčićima, lampice za dječje sobe i okviri za krštenja, pričesti i krizme, a i vjenčane kume ovdje mogu pronaći savršeni poklončić. Svi ovi predmeti nastaju iz ruku i mašte ekonomistice Ane-Lana Grgić.

Želite li da vam se ove godine s božićnog drvca smješka najslađi anđelčić u kuglici ili tražite baš posebnu sitnicu za krštenje, pričest ili krizmu? Onda zavirite u čarobnu škrinju brenda "Avangard Art - Angels with heart" u kojoj se kriju unikatne rukotvorine koje izrađuje ekonomistica s umjetničkim talentom Ana-Lana Grgić.

U radionici 'Avangard Art – Angels with heart' nastaju unikatne božićne kuglice s anđelčićima, lampice za dječje sobe i okviri za krštenja, pričesti i krizme, a i vjenčane kume ovdje mogu pronaći savršeni poklončić

Po struci sam ekonomist, ali draže mi je izrađivati nešto od papira nego samo pisati po njemu, kaže Ana-Lana te otkriva kako je krenula priča "Avangard Art":

"Avangard Art" priča započela je zbog jednog vrlo tužnog trenutka u mom životu. I tako razmišljajući kako si umanjiti bol, došla sam na ideju da izrađujem nešto čime uveseljavam druge, a i sebe. Na prvi pogled sam se zaljubila u quilling tehniku (tehnika savijanja papira) i jednostavno sam morala isprobati kako bi to meni išlo. Krenula sam s izradom pisanica, ukrasnih kutija i slika. Ali to nije bilo ono što sam ja željela izrađivati i s čime bih se ponosila.

Jednom prilikom mi je muž rekao da ako kupim još jednog anđela da će nam kuća odletjeti u nebo. Jer nema mjesta gdje nemam barem jednog malenog anđela. S obzirom da obožavam anđele, došla mi je ideja da izradim jednog samo za sebe. Onako iz srca i za svoju dušu. Kada je konačno bio gotov, pokazala sam ga ukućanima i prijateljima. Bili su oduševljeni te su me oni potaknuli da pokažem i ostalima kako izgleda.


AVANGARD ANĐELČIĆE VOLE I U HONG KONGU I KANADI

I ostali su se oduševili Ana-Laninim anđelima koje je ova umjetnicima smjestila u kuglice za bor, na okvire s porukama za primanje svetih sakramenata te ih oblikovala u lampice za dječje sobe. Lampice su posebno korisne kod privikavanja djeteta na spavanje u svojoj sebi jer pomažu djeci da savladaju strah od mraka i bezbrižno utonu u san.



Ana-Lana izrađuje personalizirane predmete pa na njima pišu imena osoba kojima su namijenjeni. Božićne kuglice s anđelčićima, dodaje Ana-Lana, su najprodavaniji, a slijede slijede okviri za krštenja, pričesti ili krizme. Za izradu jednog anđelčića potrebna su otprilike dva do četiri sata, ovisno o njegovoj veličini, kompliciranosti izrade, vremenu sušenja te o ukrasu koji izrađuje. Pogledajte i 10 najljepših načina na koje kuglice mogu ukrasiti dom.

Avanagard Art anđelčići postali su popularni i izvan Hrvatske te je Ana-Lana surađivala s našim ljudima koji žive u Švicarskoj, Njemačkoj, Japanu, Kini (Hong Kong), Kanadi, Italiji,...

Drago mi je da sve više ljudi počinje cijeniti ručni rad te da uviđaju ljubav koja je uložena u svakog anđelčića. Najljepši kompliment mi svakodnevno udjeljuje moj sin. Njemu je svaki novi anđelčić ljepši od onog prijašnjeg, otkriva sa smiješkom Ana-Lana Grgić, vlasnica brenda Avangard Art – Angels with heart.

U fotogaleriji pogledajte preslatke Ana-Lanine anđelčiće i druge motive koji će unijeti veselje i čaroliju u svaki dom.