Kali na otoku Ugljanu poznato je naselje ribara i pomoraca, a lokalci tvrdi i kao mjesto na kojem ćete osjetiti autentičnu dalmatinsku atmosferu.

Galerija

Beach bar Zuadiv je smješten svega nekoliko koraka od mora – u uvali Mala Lamljana u Kalima na otoku Ugljanu. Uvala je to koja je poznata po tirkiznom čistom moru i netaknutoj prirodi, a koja nudi prekrasne vizure svim posjetiteljima ovog kafića.

Otvorila su ga dva prijatelja ribara u lipnju ove godine – Ivo Franov i Marin Mišlov. Ime su mu nadjenuli, pak, po ribarskom pojmu – predmetu na koji je moguće rasporiti ribarsku mrežu.

Što se tiče imena kafića htjeli smo nešto sto ima veze Kalima, a kad je u pitanju Kali prva asocijacija na to su ribe. Zuadiv u prenesenom značenju može značiti i „zapeti na nešto“ (za'diti na kaljskom dijalektu), ali i zapiti se sa ekipom, kažu nam sa smiješkom vlasnici.

Beach Bar Zuadiv u Kalima na otoku Ugljanu - 8 Foto: Žana Franov / Uz dopuštenje Beach bara Zuadiv

Prirodno drvo i afrička trava

Vlasnici su se za opremanje i uređenje beach bara pobrinuli sami. Iskoristili su prirodne materijale poput drveta za konstrukciju bara, izradu visokih i niskih stolova te separea, a sve u želji da se isto uklopi u okoliš.

Kafić može odjednom primiti 60-ak ljudi, a u njemu se pije sve od kavica i domaćih ledenih čajeva, preko limunada do koktela.

Posebnoj opuštajućoj atmosferi Beach bara Zuadiv pridonosi i jednostavni, ali efektni ukrasi.

Na terasu su postavljena bijela platna u slojevima koje plešu zajedno s vjetrom, i afričkom travom koja stvara posebnu opuštajuću melodiju, otkrivaju nam vlasnici.

Beach Bar Zuadiv u Kalima na otoku Ugljanu - 9 Foto: Žana Franov / Uz dopuštenje Beach bara Zuadiv


I vi biste se opustili u ovom kafiću? Zagledajte se dobro u njihov logotip. U njemu su ucrtane koordinate koje će vas dovesti direktno do Zuadiva.

15 hrvatskih plaža s najljepšim tirkiznim morem