Na svakom dijelu hrvatske obale mogu se pronaći plaže s morem prekrasne plavozelene boje, a neke plaže ističu se po posebno lijepoj nijansi tirkizne. Mnoštvo fotografija takvih plaža može se pronaći na Instagramu, a kako se špica sezone bliži, sve ih je više.

Galerija Punta Rata, Brela Plaža Vučine Plaža Podstrana +6 Bošana, Otok Pag

S ljetovanja uvijek volimo ponijeti fotografiju za uspomenu, a mnogima je najljepša uspomena upravo fotografija plaže na kojoj se kupaju.

Plaže u Hrvatskoj izrazito su fotogenične i na njima nastaju najljepše fotografije za sjećanje. Jer što može nadmašiti kristalno čisto more tirkizne boje koja ostavlja bez daha!

Punta rata, Brela 

Punti tepaju da je jedna od najljepših plaža šljunčanih plaža na svijetu. Forbes je taj komadić raja 2004. stavio među 10 najljepših plaža svijeta. 

Plaža Podrače, Brela 


Boja mora ovisi o brojnim čimbenicima, između ostalog o čistoći mora i bogatstvu živoga svijeta. Čista morska voda siromašna živim svijetom bit će svjetlije boje. Takva je, primjerice, čarobna plaža Podrača, koju možete vidjeti na fotografiji. 

Jadransko more kao toplo more siromašno je živim svijetom, pa je njegova boja plavozelena, odnosno tirkizna.

Plaža Podstrana

Plaža Podstrana Plaža Podstrana (Foto: Shutterstock)

Neke od najljepših hrvatskih plaža s morem tirkizne boje nalaze se u Dubrovniku, Makarskoj, Brelima, Puli, Poreču, na Hvaru, Cresu, Malom Lošinju, Kornatima.

U nastavku pogledajte 15 fotografija plaža stvorenih za uživanje i fotografiranje koje su oduševile i autore tih fotografija koje savršeno dočaravaju ljepotu našeg mora najčarobnije boje tirkiza.

Plaža Dubrovnik, Povljana 

Bajkovita uvala s otvorenim morem oduševit će malene i velike, a do plaže lako možete doći automobilom. 

Robinson, Hvar 

Nedaleko od grada Hvara smjestila se plaža na koju ćete se zasigurno vraćati. Tirkizno more, obilje hlada i predivna priroda čine tu plažu jednim od najljepših hvarskih odredišta za kupanje. 

Bošana, Pag 

Na svega desetak minuta vožnje od centra Paga smjestilo se malo selo Bošana, koje je savršen izbor za sve one koji žele odmoriti dušu i napuniti baterije.

Bošana, Otok Pag Bošana, Otok Pag (Foto: Facebook)

Plaža Lojena, Kornati

Biserno bijelo oblutci i srebrni pijesak glavna su karakteristika bajkovite plaže na otoku Levrnaki. 

Plaža Lojena, Kornati Plaža Lojena, Kornati (Foto: Shutterstock)

Palmižana, Sveti Klement

Najstarije i najpoznatije hvarsko izletište koje se ne nalazi u Hvaru poznato je po izvorištima pitke vode i prirodi koja ostavlja bez daha. 

Pasjača, Popovići 

Toliko je posebna da nam nikada neće dosaditi. Pasjača je doista raj na zemlji pa ne čudi što je već godinama uvrštena na listu najljepših plaža na svijetu. 

Plaža Pasjača u Popovićima Plaža Pasjača u Popovićima (Foto: Shutterstock)

Plaža Mline, uvala Ždrilca

Na Paklenim otocima smjestila se i predivna uvala Ždrilca sa slikovitim Žalom Mline, savršenim mjestom za kupanje i uživanje u ljepotama Lijepe Naše. 

Plaža Mlini, Paklinski otoci Plaža Mlini, Paklinski otoci (Foto: Shutterstock)

Mali bok, Orlec, Cres 

Predivni Cres poznat je po skrivenim plažama i uvalicama, a ako tražite mjesto za odmor duše i tijela, nemojte zaobići plažu Mali Bok. 

Plaža Mali Bok, Cres Plaža Mali Bok, Cres (Foto: Shutterstock)

Prnjica, Kolan, Pag 

Pravo ljetno osvježenje za koje ljudi još nisu čuli. Pijesak pod nogama i savršeno toplo more stavit će Kolan na kartu omiljenih ljetnih mjestašaca. A još ako probate sir iz jedne od najpoznatijih trgovina na Pagu, oduševljenje će samo rasti. 

Plaža Divna, Pelješac

Na Pelješcu se smjestila jedna od najljepših plaža u Hrvatskoj. Njezino nam ime sve govori, a često je uspoređuju i s Karibima

Plaža Divna Plaža Divna (Foto: Zadovoljna.hr)

15 plaža idealnih za odmor s djecom Slatina Dražica Vela Pržina +11 Vela Plaža

Laganini, Čiovo

Beach bar Laganini savršeno je mjesto za opuštanje, a od svoga imena napravili su pravu životnu filozofiju. 

Plaža Vučine, Pelješac 

Plaža u uvali Žuljana gotovo je cijela formirana od finog pijeska, a pristup moru vrlo je lak i mekan, kao da hodate po oblacima. Na plaži ima dovoljno zelenog mediteranskog raslinja i drveća u kojem se može pronaći dobar hlad kada se želite skloniti od sunca.

Plaža Vučine Plaža Vučine (Foto: Zadovoljna.hr)

Od Jadranova do Mljeta: 20 vaših najdražih plaža na našoj obali Plaža u Tučepima Plaža u Milni na otoku Visu Plaža Kamenica u Komiži +16 Plaža Klančac u Brseču

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju