Na svakom dijelu hrvatske obale mogu se pronaći plaže s morem prekrasne plavozelene boje, a neke plaže ističu se po posebno lijepoj nijansi tirkizne. Mnoštvo fotografija takvih plaža može se pronaći na Instagramu, a kako se špica sezone bliži, sve ih je više.

S ljetovanja uvijek volimo ponijeti fotografiju za uspomenu, a mnogima je najljepša uspomena upravo fotografija plaže na kojoj se kupaju. Plaže u Hrvatskoj izrazito su fotogenične i na njima nastaju najljepše fotografije za sjećanje. Jer što može nadmašiti kristalno čisto more tirkizne boje koja ostavlja bez daha!

Bazen dubrovačkog hotela Excelsior Pogledajte čudesni bazen na našoj obali kojem tepaju da je najljepši na svijetu

Fotografije plaža naših čitateljica (i jednog čitatelja) - 2 Riječi su suvišne: 20 vaših najdražih plaža čija ljepota nema konkurenciju

Boja mora ovisi o brojnim čimbenicima, između ostalog, o tome koliko je čisto te bogatstvu života svijeta. Čista morska voda, siromašna živim svijetom, bit će svjetlije boje. Jadransko more, kao toplo more, siromašno je živim svijetom, pa je njegova boja plavozelena, odnosno tirkizna.

Čarobne i fotogenične: Deset lokacija u Hrvatskoj s kojih se odlazi s najljepšim uspomenama Kotli Kamen Brela Moro beach club +4 Skriveni kut u Rovinju uz Atelier Charm - 2

Neke od najljepših hrvatskih plaža s morem tirkizne boje nalaze se u Dubrovniku, Makarskoj, Brelama, Puli, Poreču, na Hvaru, Cresu, Malom Lošinju, Kornatima. U nastavku pogledajte 15 fotografija plaža stvorenih za uživanje i fotografiranje koje su oduševile i autore tih fotografija koje savršeno dočaravaju ljepotu našeg mora najčarobnije boje tirkiza. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju