Mora li lak na noktima odgovarati ružu na usnama, kako ispravno odabrati sjenilo za oči i gdje nanositi highlighter... I šminka ima svoja pravila koja nisu komplicirana. Sve što trebate je pravi izbor šminke i mirna ruka. I da, pri kupnji uvijek pitajte za savjet


Lak i ruž za usne

Volite crveni ruž za usne i crveni lak za nokte i to je dobro. Dobra je vijest da u ovom segmentu nema pravila. Dozvoljeno je sve - tamni lak na noktima i svijetli ruž na usnama, crvena šminka i samo sjajilo na usnama... Zaista je riječ o vašem izboru. I jedna napomena - volite li da ruži lak ubu jednaki, nemojte pretjerivati . Skladno je ponekad i dosadno.


Kako odabrati sjenilo za oči

Imate plave oči i mislite da bi vam trebalo i plavo sjenilo za kapke. Ne! To je tako staromodno. Stvar je u isticanju očiju, a ne u usklađivanju boja. Boja bronce, smeđe i zlata zaista ističu plave oči. Crvena i ljubičasta sjenila su odlična za smeđe!



Highlighter ilii korektor

Sve ste već čule za slavni YSL's Touche Eclat, no i mnoge druge kozmetičke kuće su 'izbacile' odlične highlightere. Sigurno ga imate u svojoj torbici i rado ga koristite. No, nikada ga ne koristite kao korektor. Highlighteri služe naglašavanju definicije lica i nanosite ga rubu nosa, ispod obrva i tamo gdje to vaše lice traži. Korektor koristite za prekrivanje


Tamna olovka za usne

Nikada! To izgleda grozno. Umjesto toga koristite olovku za usne u prirodnoj boji usana, jer kada se vaš ružobriše nećete izgldati kao iscrtana lutka. Osim toga, iscrtate li olovkom u prirodnoj boji pravilnu liniju malo iznad ruba usana, vaše će usne izgledati punije i ljepše.

Spužvice za puder, četke i kada ih mijenjati

Prljave spužvice, četke za sjenila ili rumenilo su pune bakterija i mogu uzrokovati razne infekcije. Operite ih jednom mjesečno ili ih zamijenite. U svakom slučaju vodite brigu o tome.

Koliko slojeva maskare je dovoljno?

To zapravo ovisi o maskari, jer neke su doista guste, pa ako nanesete previše, vjerojatno će se stvoriti nepotrebne grudice. Maskaru nanosite postupno, dva ili troja sloja bit će sasvim dovoljno. I ne bojte se uvijača za trepavice. Koristite ga prije maskara i efekt će biti glamourozan.


Bronzer i zimi: Je li to dobra kombinacija?

Bronzer koji ste koristili tijekom ljeta nije dobar i tijekom zime, jer je vaša koža blijeđa i manje svježa. Izbjegavajte bronzer koji vuče na crveno i radije birajte one boje breskve ili tek malo tamnije od vaše kože. Nanosite ga na jagodice i obraze, ali ne zaboravite vrat. Ako ga malo ne osvježite bronzerom, razlika će biti itekako vidljiva. I da, ako ste pretjerali, blazinicom uklonite višak.

Mogu li eyelinerom popuniti obrve?

U načelu da, ali budite sigurni kako ste odabrali pravu boju. Nemojte crtati, nego popunite točkicama. Eyeliner je dugotrajniji od sjenila, no zahtijeva veću preciznost.