Izabrati pravi poklon za najmilije ponekad može biti težak zadatak. No blagdansko je razdoblje prilika kada možemo pokazati svojima najdražima koliko nam znače.

 

Galerija

Iako će se jedni razveseliti poklonima koji im trebaju, drugi više vole one sentimentalne zbog kojih znaju i zaplakati. Kako maštovite i kreativne ideje za poklone ne padaju s neba, donosimo vam neke koje bi vas mogle inspirirati za nadolazeće blagdane.

Obiteljska kuharica

Prenošenje recepata s naraštaja na naraštaj mnogima je svojevrsna tradicija. Svi mi imamo onu staru tekicu s hrpom recepata koje je naša majka naslijedila od svoje majke. Ipak, takve tekice teško odolijevaju vremenu pa znaju požutjeti, a recepti se izbrisati. Kako biste nekoga razveselili i pritom nastavili obiteljsku tradiciju, kupite bilježnicu i u nju prepišite sva omiljena ukusna jela koja su vaše majke i bake radile s ljubavlju. Možete to napraviti i digitalno, isprintati i uvezati. Takav je poklon idealan za sve strastvene ljubitelje kulinarstva, u obitelji, koji ima osobnu notu i zasigurno neće proći nezamijećeno.

Kraševe čokolade i praline

Božić ne bi bio Božić bez Kraševih proizvoda. Oni su s nama već generacijama i čine svaki Božić mrvicu slađim. Kao čokoladice bez kojih poklon ne bi bio potpun, Kraš je svoje najprodavanije proizvode za ove blagdane odlučio obući u novo ruho. Bajadera, Griote, Fontana, pa čak i Dorina u neuobičajenim okusima, zablistali su u elegantnim zlatnim i srebrnim omotima kako bi ovaj Božić učinili sjajnijim i posebnijim. I dok će najmlađi uživati u veselim Kraševim božićnim poklon-paketima prepunim finih čokoladica, za one malo starije tu su Kraševe praline koje osvajaju na prvi pogled. Njihov bogat okus probudit će stara sjećanja na djetinjstvo i ponovo ih baciti u lijepa bezbrižna vremena.

Kraš - Mini tortica Foto: PR

Recept u staklenci

Ponekad svojim najmilijima umjesto klasičnog poklona poželimo nešto i izraditi. Iako se kao logičan izbor odmah nameću božićni kolačići, možete otići i korak dalje. Budite kreativni, uzmite staklenku i napunite je suhim sastojcima za kolač, a uz teglicu sa strane priložite recept za kolačiće kako bi znali što im je još potrebno kako bi izradili taj ukusni poklon. Za ovaj efektni i maštoviti poklon ne treba puno. Dovoljno je uzeti bilo koju staklenku koju imate doma, a sastojke za pojedine recepte vjerojatno ćete pronaći i u svojim kuhinjskim ormarićima. Ne treba govoriti kako je ovo pravi dar od srca za koji nećete morati izdvojiti mnogo.

Vrhunsko vino s personaliziranom etiketom

Ima li boljeg poklona za pravog vinoljupca od vrhunske boce vina? Crno, bijelo, rose… Svako je posebno na svoj način i obiluje mnoštvom okusa i mirisa koje će goditi svakom nepcu pravog ljubitelja vina. Prije negoli se odlučite na kupnju, promislite o tom što osoba kojoj je vino namijenjeno voli. Tako će znati da ste se potrudili saznati što voli i pronaći upravo to vino. Iako vino najviše volimo darovati muškarcima, ono može biti odličan poklon i za žene, posebice ako dolazi s posvetom. Pojedini proizvođači vina u svojim ponudama, osim vrhunskog okusa nude i mogućnost personaliziranja etikete. Napišite koju lijepu riječ iz srca i učinite ovaj klasik među poklonima još osobnijim.

Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Kraš po najvišim profesionalnim standardima.