Izabrati pravi poklon za najmilije ponekad može biti težak zadatak. No blagdansko je razdoblje prilika kada možemo pokazati svojima najdražima koliko nam znače.

  Galerija Kraš - Dorina višnja Kraš - Mini tortica +0 Kraš Bajadera knjiga

Iako će se jedni razveseliti poklonima koji im trebaju, drugi više vole one sentimentalne zbog kojih znaju i zaplakati. Kako maštovite i kreativne ideje za poklone ne padaju s neba, donosimo vam neke koje bi vas mogle inspirirati za nadolazeće blagdane.

Obiteljska kuharica

Prenošenje recepata s naraštaja na naraštaj mnogima je svojevrsna tradicija. Svi mi imamo onu staru tekicu s hrpom recepata koje je naša majka naslijedila od svoje majke. Ipak, takve tekice teško odolijevaju vremenu pa znaju požutjeti, a recepti se izbrisati. Kako biste nekoga razveselili i pritom nastavili obiteljsku tradiciju, kupite bilježnicu i u nju prepišite sva omiljena ukusna jela koja su vaše majke i bake radile s ljubavlju. Možete to napraviti i digitalno, isprintati i uvezati. Takav je poklon idealan za sve strastvene ljubitelje kulinarstva, u obitelji, koji ima osobnu notu i zasigurno neće proći nezamijećeno.

Kraševe čokolade i praline

Božić ne bi bio Božić bez Kraševih proizvoda. Oni su s nama već generacijama i čine svaki Božić mrvicu slađim. Kao čokoladice bez kojih poklon ne bi bio potpun, Kraš je svoje najprodavanije proizvode za ove blagdane odlučio obući u novo ruho. Bajadera, Griote, Fontana, pa čak i Dorina u neuobičajenim okusima, zablistali su u elegantnim zlatnim i srebrnim omotima kako bi ovaj Božić učinili sjajnijim i posebnijim. I dok će najmlađi uživati u veselim Kraševim božićnim poklon-paketima prepunim finih čokoladica, za one malo starije tu su Kraševe praline koje osvajaju na prvi pogled. Njihov bogat okus probudit će stara sjećanja na djetinjstvo i ponovo ih baciti u lijepa bezbrižna vremena.

Kraš - Mini tortica Kraš - Mini tortica Foto: PR

Recept u staklenci

Ponekad svojim najmilijima umjesto klasičnog poklona poželimo nešto i izraditi. Iako se kao logičan izbor odmah nameću božićni kolačići, možete otići i korak dalje. Budite kreativni, uzmite staklenku i napunite je suhim sastojcima za kolač, a uz teglicu sa strane priložite recept za kolačiće kako bi znali što im je još potrebno kako bi izradili taj ukusni poklon. Za ovaj efektni i maštoviti poklon ne treba puno. Dovoljno je uzeti bilo koju staklenku koju imate doma, a sastojke za pojedine recepte vjerojatno ćete pronaći i u svojim kuhinjskim ormarićima. Ne treba govoriti kako je ovo pravi dar od srca za koji nećete morati izdvojiti mnogo.

Vrhunsko vino s personaliziranom etiketom

Ima li boljeg poklona za pravog vinoljupca od vrhunske boce vina? Crno, bijelo, rose… Svako je posebno na svoj način i obiluje mnoštvom okusa i mirisa koje će goditi svakom nepcu pravog ljubitelja vina. Prije negoli se odlučite na kupnju, promislite o tom što osoba kojoj je vino namijenjeno voli. Tako će znati da ste se potrudili saznati što voli i pronaći upravo to vino. Iako vino najviše volimo darovati muškarcima, ono može biti odličan poklon i za žene, posebice ako dolazi s posvetom. Pojedini proizvođači vina u svojim ponudama, osim vrhunskog okusa nude i mogućnost personaliziranja etikete. Napišite koju lijepu riječ iz srca i učinite ovaj klasik među poklonima još osobnijim.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Kraš po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju