Grad Hvar jedna je od najpopularnijih ljetnih destinacija u Hrvatskoj. Ovih dana prepun je gostiju među kojima prevladavaju ležerna ljetnja modna izdanja kakva i priliče ovom dobu godine

Grad Hvar izazvao je burnu raspravu početkom ljeta zbog uvođenja stroge kazne turistima koji, između ostalog, gradskim ulicama šeću u neprimjerenim odjevnim izdanjima.

Hvarska street style izdanja ovih dana uistinu su raznovrsna.

Tako žene centrom grada ne smiju hodati u kupaćim kostimima ili gornjem dijelu bikinija i kratkim hlačicama te moraju kupaći kostim prekriti barem kratkom haljinom, a muškarci ne smiju hodati u kupaćim gaćicama ili bez majice. Hvarani su pozdravili ovu odluku i smatraju da je takav dress code itekako potreban zbog neprimjerenog ponašanja pojedinih turista.

Hvarska street style izdanja ovih dana uistinu su raznovrsna i prije svega prava ljetna, a u njima prevladavaju kratke hlačice i haljinice.

Jedan od omiljenih ljetnih modela, pamučnu haljinicu golih ramena koja se veže u struku, odabrala je i zgodna brineta. Ispod haljine nazirao se kupaći kostim koji se veže oko vrata, ali odabirom slatke haljine mlada dama izbjegla je zabranjeno hvarsko modno izdanje.