"Carevo novo ruho" jedna je od onih priča koje se podjednako obraća djeci i odraslima. Redatelji predstave Krešimir Dolenčić i Paolo Tišljarić napravili su moderniju verziju popularne bajke

Više od stoljeća i pol Andersenova inačica španjolskog izvornika iz 14. stoljeća jedan je od najpopularnijih okvira za propitivanje društvenih vrijednosti, ali i taštine pojedinca.

Redatelji predstave su Krešimir Dolenčić i Paolo Tišljarić.

Naše vrijeme obilježeno potrošačkim fenomenom, reklamama i površnošću, Andersenovog cara i njegove dvorjane čini gotovo stvarnim licima koja će i ovoga puta pred publikom odgovarati na pitanje kolika je cijena gluposti te još pokazati što sve može značiti rečenica – Car je gol!

Redatelji predstave su Krešimir Dolenčić i Paolo Tišljarić ,a utorica dramatizacije je Ana Tonković Dolenčić.
Scenografiju potpisuje Dinka Jeričević, a kostimografiju Tea Bašić. Autor glazbe i songova je Miki Solus

U Carevom novom ruhu igraju Jure Radnić, Krunoslav Klabučar, Tvrtko Jurić, Ivana Bakarić, Luka Bulović, Matija Čigir, Marija Šegvić, Miki Solus.

Predstava je na repertoaru kazališta Trešnja 3.4.2018. u 18 sati i namijenjena je djeci od 6 godina, pa na dalje. Tekst je preuzet sa stranice kazališta Trešnja.U videu može pogledati najavu "Carevo novo ruho".