Obožavateljice filma "Seks i grad" iz 2008. sigurno se sjećaju tužne scene u kojoj ponižena Carrie buketom udara Facu nasred ulice, netom nakon što joj je rekao kako se ipak ne želi vjenčati.

Galerija

U tom trenutku Carrie nije znala da se njezin zaručnik na trenutak prepao braka, ali ubrzo pribrao i shvatio da radi veliku pogrešku. Znala sam da ćeš to napraviti, vikala je ponižena Carrie, odjevena u voluminoznu vjenčanicu dizajnerice Vivienne Westwood.

Sarah Jessica Parker i Chris Noth 2007. na snimanju legendarne scene Foto: Profimedia

Naposljetku su sudbonosno da ipak izrekli, ali na intimnoj ceremoniji u gradskoj vijećnici tijekom koje je Carrie umjesto vjenčanica nosila jednostavan dvodijelni kostim u bijeloj boji i svoje plave satenske manolice.

Sarah Jessica Parker u vjenčanici Vivienne Westwood 2007. na setu filma Foto: Profimedia

Njezina grandiozna vjenčanica pala je u zaborav, ali izgleda da su joj kostimografi serije I tek tako odlučili udahnuti novi život. Naime, Sarah Jessica Parker snimljena je na setu druge sezone serije odjevena upravo u nju.

Sarah Jessica Parker na setu serije Foto: Profimedia

Haljina iz kolekcije za jesen/zimu 2007. godine napravljena od najfinijeg luksuznog svilenog satena i takozvane Radzimir svilene tafete, za ovu prigodu nadograđena je jednako grandioznim plaštem i rukavicama.

Zašto je Carrie izvukla iz ormara svoju staru vjenčanicu i u kojoj prigodu ju je odlučila nositi, saznat ćemo tek na ljeto 2023. kada se očekuje premijera 2. sezone.

Sarah Jessica Parker na setu serije Foto: Profimedia