Samo jedno noć u godini pretvorite vaš topli dom u jezovito mjesto u kojoj vladaju vještice, a mrak obasjavaju tek teško vidljivi plam svjećica iz bundeve.

Iako je ponuda već gotovih ukrasa za Noć vještica svake godine sve raznovrsnija, vrlo lako možete i sami izraditi nekoliko prigodnih dekoracija kojima ćete prestrašiti svoje goste ili ukućane.

Glavne boje su crna i narančasta, a svaka ideja s ciljem zastrašivanja dobro je došla.

S tek nekoliko pomagala i pokojom ukrasnom tikvicom svoj dom možete pretvoriti u toplo, pardon, jezovito utočište za hrabre goste.

1. Kišobran luster
Sigurno se u podrumu ili kakvoj ostavi krije već potrgani kišobran kojeg još uvijek niste bacilli. E, upravo njemu ćete otrgnuti svilenu tkaninu, rastvoriti ga i objesiti pomoću špage.

Špagu objesite na kuku koju ćete postaviti na zidu. Kišobran ‘obucite’ uz pomoć paučine u spreju na koje ćete staviti male plastične pauke ili mini lanterne.

2. Stolci crne udovice
Stolce ćete vrlo lako i efektno pretvoriti u crne udovice. Potrebno vam je nekoliko metara crnog tila (količina ovisi o veličini stolaca) koji ćete prebaciti oko naslona i zavezati narančastom vrpcom.

3. Fotelja duh
Bijelom plahtom prekrijte fotelju te od crne tkanine izrežite oči koje ćete zašiti za plahtu. Šišmiševa krila na kućnom ljubimcu samo su za najstrpljivije vlasnike i najposlušnije ljubimce.

4. Upicanjene bundeve
Ako vam ta crna baš nikako ne odgovara i ne možete se odreći svog kičastog pristupa životu, pa tako i Noći vještica, ne brinite. Ukrasite svoje bundeve perlicama i mašnicama u boji, i ako ništa drugo vaše će bundeve biti najveselije.

5. Probodene mini bundeve
Mini bundeve jednostavno stavite na vrh drvene olovke, crnim flomasterom ih iscrtajte i stavite u crnu vazu ili čašu.

6. Pauci na čašama
Uskim kistićem ili drvenim štapićem uz pomoć akrilne boje u tubici na čašama iscrtajte pauke. Ukoliko želite, možete naslikati crne mačke, šišmiše ili bundeve.

>> Prestrašite kolačićima za Noć vještica

7. Posuda u bojama Halloweena
Ako ipak ne biste plašili sebe i goste, a baš biste htjeli osjetiti duh Noći vještica, okoristite se njezinim zaštitnim bojama i napravite ukras poput ovoga na slici. Na običnu staklenu posudu nalijepite motive po izboru i ubacite u nju slatkiše.

>> Poznati u kostimima: Zavodljive obline u Noći vještica