S dolaskom hladnijeg vremena i jeseni, a onda i zime, počinjemo razmišljati o tome kako u dom unijeti više topline, a istovremeno ga učiniti dodatno privlačnim. Naročito se to odnosi na dnevni boravak, u kojem se navečer volimo ušuškati pod dekicom i stvoriti ugodnu, domaću atmosferu.

Galerija

Dnevni boravak naše je utočište nakon radnog dana u kojem tražimo smiraj i večernju relaksaciju prije nego što se povučemo u spavaću sobu. U dnevnoj sobi primamo i goste, provodimo vrijeme s obitelji, a možda vam je dnevna ujedno i spavaća soba, pa želite prostor učiniti dodatno ugodnim i toplim.

Dnevne sobe s tepisima - 16 Foto: Living4media

A detalj koji dnevnom boravku daje najviše topline svakako je tepih. U nekim kućanstvima praksa je tijekom ljeta maknuti tepihe, no sada je vrijeme da sobu ukrasite jednim lijepim tepihom, koji će ujedno i podići prostor.

Dnevne sobe s tepisima - 11 Foto: Living4media

Nekad nije lako izabrati pravi tepih koji će se savršeno uklopiti uz namještaj i ostatak uređenja, ali s neutralnim bojama i decentnim uzorcima ne možete pogriješiti. Tepih prugastog dezena razigrat će prostor, dok će mu cvjetni uzorak dati dozu nježnosti i klasične elegancije. Čupavi tepisi naročito su popularni u sezoni jesen/zima jer su dodatno topli i efektni.

Dnevne sobe s tepisima - 3 Foto: Living4media

Kakav god tepih tražili, vjerujemo da ćete u našoj fotogaleriji na početku teksta pronaći inspiraciju za odabir tepiha. Na istom mjestu pogledajte i izbor 10 tepiha koje smo pronašli u trgovinama.

Dnevne sobe s tepisima - 24 Foto: Living4media

Ikea tepih, 89,99 eura Foto: Internetska stranica trgovine

Next tepih, 213,15 eura Foto: Internetska stranica trgovine

Pripazite na boju i oblik: Kakav je tepih najbolji za manje prostore?

15 fotografija koje dokazuju da je dnevni boravak ljepše mjesto ako ima biljke

Odlična ideja iz Novog Marofa: Kako od balkona napraviti jesenski dnevni boravak?