Ovogodišnja jesen iznenadila nas je toplim danima, no ne bunimo se protiv toga. Štoviše, to nam omogućuje da još uvijek vrijeme provodimo na sunčanim terasama i balkonima, baš kao usred ljetnih dana.

Galerija

To dobro zna i Maja Bešenić iz Novog Marofa koja svoje slobodne jesenske trenutke također provodi na balkonu u svom domu. Iako kvadraturom malen, sasvim je dovoljan za iskazivanje njezine kreativnosti i ljubavi prema uređenju.

U desnom kutku balkona smješten je kauč izrađen od paleta i ukrašen jastucima i dekicom koji itekako dobro dođu kada navečer zahladi, a svoje mjesto među njima često pronalazi i šnaucerica Brka. Upravo u večernjim satima do punog sjaja dolaze i žaruljice i lanterena koje dočaravaju romantični ugođaj.

Spoj elemenata iz prirode i dekoracije koju već imamo u domu, sasvim je dovoljan za postizanje jesenskog ugođaja.

Na drugom kraju balkona smješten je pak malen drveni stol uz koji domaćini piju popodnevnu kavu ili čašu vina udobno smješteni u stolice od ratana.

No ono što posebno pridonosi jesenskom ugođaju je korištenje raznih vrsta bundeva kao temeljne dekoracije, kako na samom stolu, tako i u košari koja se nalazi kraj kauča od paleta.

Vlasnica je posegnula i za cvijećem, a osim pelargonije, ljetne biljke koja zahvaljujući toplim danima još ne želi predati svoje mjesto drugima, te jesenskog cvijeća u vazama, tu je i vrijesak, biljka koju upravo ovih dana možemo vidjeti na tržnicama i u trgovinama diljem Hrvatske u njenom punom sjaju i čak nekoliko različitih boja.

Ovaj je mali balkon dokaz da je spoj prirodnih elemenata i detalja koje već imamo u domu sasvim dovoljan za uređenje malog vanjskog kutka u kojem ćemo provesti preostale tople dane ove jeseni. Koliko god možemo!

Ono što posebno pridonosi jesenskom ugođaju je korištenje bundeva kao temeljne dekoracije
Ono što posebno pridonosi jesenskom ugođaju je korištenje bundeva kao temeljne dekoracije (Foto: Maja Bešenić)