Ovogodišnja jesen nagradila nas e toplim danima, no ne bunimo se protiv toga. Štoviše, to nam omogućuje da još uvijek vrijeme provodimo na sunčanim terasama i balkonima, baš kao usred ljetnih dana.

Galerija Jesenski balkon na kojem bismo proveli svaki slobodan trenutak - 7 Jesenski balkon na kojem bismo proveli svaki slobodan trenutak - 6 Jesenski balkon na kojem bismo proveli svaki slobodan trenutak - 5 +3 Jesenski balkon na kojem bismo proveli svaki slobodan trenutak - 4

To dobro zna i Maja Bešenić iz Novog Marofa koja svoje slobodne jesenske trenutke također provodi na balkonu u svom domu. Iako kvadraturom malen, sasvim je dovoljan za iskazivanje njezine kreativnosti i ljubavi prema uređenju.

U desnom kutku balkona smješten je kauč izrađen od paleta i ukrašen jastucima i dekicom koji itekako dobro dođu kada navečer zahladi, a svoje mjesto među njima često pronalazi i šnaucerica Brka. Upravo u večernjim satima do punog sjaja dolaze i žaruljice i lanterena koje dočaravaju romantični ugođaj.

Spoj elemenata iz prirode i dekoracije koju već imamo u domu, sasvim je dovoljan za postizanje jesenskog ugođaja.

Na drugom kraju balkona smješten je pak malen drveni stol uz koji domaćini piju popodnevnu kavu ili čašu vina udobno smješteni u stolice od ratana.

No ono što posebno pridonosi jesenskom ugođaju je korištenje raznih vrsta bundeva kao temeljne dekoracije, kako na samom stolu, tako i u košari koja se nalazi kraj kauča od paleta.

Vlasnica je posegnula i za cvijećem, a osim pelargonije ljetne biljke koja zahvaljujući toplim danima još ne želi predati svoje mjesto drugima, te jesenskog cvijeća u vazama, tu je i vrijesak, biljka koju upravo ovih dana možemo vidjeti na tržnicama i u trgovinama diljem Hrvatske u njenom punom sjaju i čak nekoliko različitih boja.

Ovaj je mali balkon dokaz da je spoj prirodnih elemenata i detalja koje već imamo u domu sasvim dovoljan za uređenje malog vanjskog kutka u kojem ćemo provesti preostale tople dane ove jeseni. Koliko god možemo!

Jesenski balkon na kojem bismo proveli svaki slobodan trenutak - 2 Ono što posebno pridonosi jesenskom ugođaju je korištenje bundeva kao temeljne dekoracije (Foto: Maja Bešenić)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju