Njateži zadatak za sladokusce je odoljeti ukusnim zalogajima koji se nađu pred njima. Ipak postoji način na koji možete uživati u delicijama i zadržati dobru liniju. Tajna leži u polaganom unošenju hrane u organizam
Brzina kojom unosimo hranu u organizam jednako je važna kao i količina koju pojedemo. Prebrzo unošenje hrane štetno je kao i prejedanje.
Znanstvenici su napravili istraživanje na tri tisuće odraslih osoba koje su odgovarale na pitanja o prehrambenim navikama. Pokazalo se kako oni koji jedu brzo na vrijeme ne osjete kada su unjeli dovoljnu količinu hrane u organizam te imaju veće šanse da postanu pretili.
Prekomjerna težina dakle nije problem samo onih koji u organizam unose velike količine hrane već i osoba koje ne kontroliraju brzinu unošenja hrane u organizam.Brzina kojom unosimo hranu u organizam jednako je važna kao i količina koju pojedemo.
Želite li uživati u hrani, no ipak sačuvati dobru liniju jedite polako, razmišljajte o hrani koju stavljate u usta i stanite kada osjetite da ste siti!