Poznati sociolog Bruno Šimleša sva svoja uvjerenja o ljubavi i životnoj sreći za kojom smo u potrazi svaki dan temelji na pozitivnom konceptu voljenja samog sebe koji znači biti svjestan svojih kvaliteta. U skladi s tim načelom donosi savjete kako se svakodnevno izboriti za svoje osjećaje i pritom razjašnjava najčešća pitanja i neodumice

Nova knjiga  'U rukavicama mi je ionako prevruće' popularnog sociologa Brune Šimleše izazvala je brojne polemike u posljednje vrijeme, ali ponovno okupila obožavatelje hrvatskog dr. Phila koji su u potrazi za pozitivnim promjenama u svom životu.

>>4 pravila koja garantiraju uspjeh na poslu

Kako se promijeniti i zavoljeti sebe Bruno nam je otkrio kroz nekoliko ključnih i lako primjenjivih stavova.

Jedinstvene formule za uspješnu vezu nema, jedini savjet Brune Šimleše je biti od početka iskren

1. Trebamo se pobrinuti za sebe kako bi drugima dali najbolje od sebe

Zdravo je cijeniti ono što imamo, pri čemu nije važno koliko vrlina imamo nego znamo li ih osjetiti. Ljudi se opsesivno bave manama i problemima što je potpuno pogrešno,. Zdravo je razviti zdravi ponos i zahvalnost na temelju onoga što funkcionira u nama tako da imamo više snage i mudrosti baviti se onim što ne funkcionira.

>>Želite ljubav? Koncentrirajte se na ono što možete dati, a ne na ono što želite primiti!

2. Bitno je živjeti u skladu s vrijednostima koje su afirmativne

Uskladiti obaveze i uloge modernom čovjeku postaje sve teže, no recept za suočavanje sa sadašnjošću je jednostavan. Šimleša tvrdi kako treba živjeti u skladu sa životnim vrijednostima za koje znamo da su afirmativne što je jedini pametan odabir.

Potpuno je pogrešno tražiti potvrdu i odobravanje od drugih, jer zadovoljstvo od tapšanja po ramenu kratkotrajno je nakon čega se vraćamo vlastitoj praznini, koju jedino sami možemo popuniti.

3. Osjećaj cjelovitosti treba tražiti u ogledalu, drugo je odsuđeno na propast

Traženje potvrde, sreće i ljubavi isključivo u drugoj osobe dovodi do izostanka ljubavi prema sebi. Osjećaj cjelovitosti treba ipak tražiti u ogledalu, a u odnosu s drugim ljudima treba dijeliti strast, zajedničku potporu, nadahnuće.

4 . Iskrenost je jedini recept uspješne veze

Jedinstvene formule za uspješnu vezu nema, jedini savjet poznatog sociologa je biti od početka iskren. Zdravo i normalno predstaviti ono što jeste, ono u što vjerujete najmanje je što možete učiniti za fer odnos sa samim sobom.

4. Mijenjati druge nerealno je očekivati

Jedan od glavnih ženskih mitova koji se tiču ljubavi je uvjerenje kako partnera treba mjenjati, druga zabluda je ona kako nije bitno imaju li partneri iste ili različite interese.

Šimleša pojašnjava kako partneri ne moraju biti isti što je i nemoguće, ali bitno je da u onim ključnim životnim uvjerenjima imaju što više zajedničkog, tako će i one različitosti koje su nužne donijeti šarma u vezu a ne frustraciju.