Vrijeme ludovanja je počelo. Maskirajte se i priključite se povorci veselih ljudi koje slave peto godišnje doba. Uživajte u pokladnicama, plesu i zabavi te posjetite Riječki karneval i Samoborski fašnik

Riječki karneval jedan je od najegzotičnijih karnevala na svijetu. Nametnuo se svojom posebnošću gradu, regiji i Hrvatskoj kao peto godišnje doba - doba ludovanja i opuštanja.

Na vlast u grad dolaze maškare, a Rijeka je izabrala i svoju kraljicu karnevala.

Bojana Batinica dobila je krunu, plašt i lentu i jako je zadovoljna. Konkurencija je bila velika, no izabranoj kraljici Bojani kruna odlično stoji te će je s ponosom nositi za vrijeme trajanja ludorija.

Vrijeme je ludovanja, maski i pokladnica. Pridružite se povorkama u Rijeci i samoboru!

Ona je sada i službeno bolja polovica meštra riječkog karnevala Tonija.

'Kraljica mora znati zapjevati i zatancati jer to je ono što nam je potrebno za karneval', pojasnio je meštar Toni i naglasio kako ljepota u ovom slučaju nije bitna.

U sljedećih gotovo mjesec dana kraljica i meštar će ludovati s maskama, sudjelovati u maloj i velikoj povorci, maskiranom auto reliju te će zaplesati na mnogim maskiranim balovima.

Riječki karneval poručuje - Budi što želiš!

Prkosan vremenu i prostoru, Riječki karneval je topao domaćin svakom čovjeku dobre volje koji bijeg od sumorne svakodnevice traži u igri, smijehu i zabavi.

Samoborski fašnik uskoro otvara svoja vrata pa napravite mjesta za krafne, pronađite kostim i pripremite se za ludorije sa Srakom, Princem Fašnikom, Sucem i Fiškalom.

Samoborski fašnik najpoznatije su pokladne svečanosti u okolici Zagreba, te jedne od najstarijih što se održavaju u Hrvatskoj.

Fašnik je narodno slavlje kojim se označava skorašnji kraj zime i početak proljetnih dana, a u samoborskom ga se kraju obilježava već više od 180 godina.