Ljubiteljice make-upa vjerojatno su već upoznate s dm beauty savjetnicama koje u odabranim dm prodavaonicama diljem Hrvatske kupce savjetuju kako odabrati proizvode dekorativne i preparativne kozmetike. Edukacija u Make-up Učilištu Ministry of Beauty samo je još jedna stepenica u njihovu usavršavanju.

Galerija

Katarina i Marta dvije su od dvadeset dm beauty savjetnica s kojima smo se družili na edukaciji u zagrebačkom Make-up Učilištu Ministry of Beauty. Obje su šminkanje zavoljele još u djetinjstvu, a da imaju talenta, shvatile su u tinejdžerskim godinama. Danas su sretne jer svojim iskustvom mogu pomoći ženama, ali i muškarcima koji su u potrazi za savršenim beauty proizvodima.

Marta Marić istaknula je da kao dm beauty savjetnicu najviše je veseli što svojim savjetima - kako odabrati pravu nijansu pudera ili kako odabrati odgovarajući puder prema tipu kože, može pomoći da kupci izađu zadovoljni iz dm prodavaonice.

Edukacija u zagrebačkom Make-up Učilištu Ministry of Beauty Foto: Nova Studio

Na edukaciji dm beauty savjetnice sa Silvom Stojanović polaze pravila i tehnike šminkanja kako bi točno znale koji proizvod preporučiti.

Bila sam jako sretna kad sam saznala za školovanje. Moram priznati da već jako dugo iščekujem ovakvu priliku jer smatram da je svakoj od nas ovakvo školovanje i dodatno usavršavanje stepenica gore. Što smo stručnije u tome što radimo, to ćemo biti sigurnije u sebe i to ćemo svoje znanje bolje prenijeti drugima, priznala nam je Katarina Dalić.

Kako bi maksimalno dobile iz ove edukacije, Silva Stojanović, koja vodi Make-up Učilište Ministry of Beauty, kreirala je poseban make-up program za dm beauty savjetnice. Naglasak je na svježoj koži i svježem tenu. To je nešto što svi zapravo uvijek traže i zbunjeni su kada je u pitanju ten, make-up, puder, kako izabrati puder, kako doći do toga da koža izgleda svježe. Upravo je naš zadatak da istreniramo beauty savjetnice kako bi onda one mogle pružiti profesionalan savjet kupcima, objasnila je Silva i s nama podijelila najkorisniji savjet koji je naučila od svojih mentora: Važno je ovladati jednom klasikom i jednom bazom. Kad ste to dobro ovladali, sve je dalje nadogradnja. Trendovi dolaze, odlaze, prolaze, a ako se vežete za trend, vi ćete za dvije godine biti izgubljeni. Baza koju mi ovdje radimo s dm beauty savjetnicama zlata je vrijedna i to je savjet na kojem sam ja gradila svoju karijeru.

Edukacija u zagrebačkom Make-up Učilištu Ministry of Beauty Foto: Nova Studio


S tim se slažu i same polaznice. Najvažnija je podloga, odnosno hidratacija kože i najbolje se postiže s hidratantnim serumima, fluidima, njegom. Time započinjemo da bismo mogli dalje doći do završnog make-upa koji želimo postići, istaknula je Katarina.

Ovom edukacijom dm beauty savjetnice prolaze nanošenje podloge, pudera, tehniku šminkanja smokey eyes, podizanja spuštenih kapaka i nanošenja tuša, sve to kako bi vam spremno odgovorile na sva pitanja i znale preporučiti koji je proizvod iz dm-a najbolji upravo za vas.

Marta je napomenula kako usavršavaju tehnike koje su znale i prije, ali i uče nove trikove koji će im pomoći kod savjetovanja.

Nikako ne propustite iskoristiti njihovo znanje kako biste odabrali idealne proizvode i uvijek izgledali svježe.

Make-up trikove za svaki dan pratite ovdje.