Gledate li natjecanja u gimnastici na Olimpijskim igrama obrve su vam većinu vremena zasigurno podignute u nevjerici – kako je moguće da se ljudsko tijelo može saviti u sve te poze na podu ili gredi?

Galerija

Od dvostrukog salta fascinantnija je samo dama koja ovaj komplicirani potez izvodi s dugim noktima.

Poput američke gimnastičarke Jordan Chiles koja je na Olimpijskim igrama u Parizu osvojila zlatno odličje u ekipnom dijelu natjecanja zajedno sa Simone Biles, Sunisom Lee, Jade Carey i Hezly Riverom.

Na Olimpijskim igrama natjecala se s akrilnim noktima ukrašenim predimenzioniranom francuskom manikurom u bojama američke zastave.

Jordan Chiles u Parizu sa zlatnom medaljom Foto: Afp

Iako su mnogi komentatori na društvenim mrežama bili zgroženi tim potezom, Jordan Chiles priznaje da joj dugi nokti pomažu, a ne odmažu u gimnastici.

Dok vježbam, pazim da ih ne slomim, priznala je američka gimnastičarka novinarima Associated Pressa pojasnivši da joj oni pomažu da bude još više koncentrirana na svoju izvedbu.

Američka gimnastičarka Jordan Chiles na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. - 4 Foto: Profimedia

Akrilni nokti su čvršći od geliranih noktiju ili prirodnih, no i oni mogu puknuti. Američka gimnastičarka je priznala da je u prošlosti znala slomiti nokat i raskrvariti ga, ali da su takve situacije iznimno rijetke.

Ljudi me često pitaju je li mi teško vježbati s dugim noktima, ali meni to nije nikakav problem, dodala je ova 23-godišnjakinja iz Tualatina iz Sjedinjenih Američkih Država.

Američka gimnastičarka Jordan Chiles na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. - 1 Foto: Profimedia

Duge nokte preferiraju i njezine kolegice iz američkog gimnastičkog tima – iako je njihov izbor umjereniji po dužini i obliku.

Nadia Comăneci: Nevjerojatna životna priča najbolje gimnastičarke svih vremena vrijedna filma ili serije

Bravo, Barbara! Naša džudašica osvojila je prvo hrvatsko zlato na Olimpijskim igrama u Parizu