Klara Vrabec iz Vrbanovca pored Ludbrega uredila je svoje dvorište na neodoljiv i dražestan način. Pretvorila ga je u mjesto kao iz mašte puno cvijeća, a tu su i patuljci, žabice, kornjača, teglice s nasmiješenim licima i stari bicikl koji sada izgleda predivno.

 

Klari Vrabec činilo se da je u njezinom dvorištu sve previše prazno i monotono te ga je nakon par mjeseci negodovanja odlučila srediti. Sve je počelo sa starim biciklom koji je dugo godina stajao u garaži i skupljao prašinu.

Klara Vrabec iz Vrbanovca pored Ludbrega uredila je svoje dvorište na neodoljiv i dražestan način

Nakon temeljitog čišćenja i bojanja došla je ideja da ga izložim u dvorištu. Kasnije se stablo ispod kojeg se bicikl nalazi samo počelo puniti cvijećem. Nekoliko dana kasnije uhvatilo me 'cvjetno ludilo', svaki dan bih kupovala nešto cvijeća u okolnim OPG-ovima, ispričala nam je ova kreativna 22-godišnjakinja. Nakon toga uredila je i stare tačke/kolica, staru košaru i kantu za zalijevanje, stvorila od njih male cvjetnjake i stavila kao ukrase u dvorište.

Pronašla je i puno sitnih detalja koji su njezino dvorište pretvorili u ljupko mjesto kao iz mašte. Tako ondje "žive" kornjače, patuljci, žabice, leptirići, a na drvetu se smjestila i kućica za ptice. Klara je sve te detalje kupila u trgovini Tedi i Kitro marketu. Klupa na kojoj su izloženi simpatični "ljudi" od tegla (kupljene u Bauhausu) daje dvorištu dodatnu čar.

A sunce fino grije: 12 ideja kako u dvorištu urediti dnevni boravak na otvorenom

Klupa je napravljena doma od starog uzglavlja kreveta, par dasaka starog brodskog poda i dva stolca koji su skupljali prašinu u garaži. Obojana je bijelom bojom za drvo na bazi vode, otkriva Klara.

12 balkonskih ljepotica koje vole (i ne vole) sunce

Viseće tegle, kupljene u Tediju za 16 kuna, pokazale su se kao idealan izbor za dodatno ukrašavanje dvorišta cvijećem. Veći dio predmeta kojima je uredila svoje dvorište, otkriva Klara Vrabec, kupljen je u Bauhausu u rasponu cijena od šest do 120 kuna.

A koje je cvijeće ova mlada kreativka izabrala za svoj mali dvorišni raj? Surfinije, ukrasne koprive, viseće verbene, pijetlovu krijestu, tagetese, milijun zvončića, stablašice Ivančice, salvije… Ma, divota!