Klara Vrabec iz Vrbanovca pored Ludbrega uredila je svoje dvorište na neodoljiv i dražestan način. Pretvorila ga je u mjesto kao iz mašte puno cvijeća, a tu su i patuljci, žabice, kornjača, teglice s nasmiješenim licima i stari bicikl koji sada izgleda predivno.

 

Klari Vrabec činilo se da je u njezinom dvorištu sve previše prazno i monotono te ga je nakon par mjeseci negodovanja odlučila srediti. Sve je počelo sa starim biciklom koji je dugo godina stajao u garaži i skupljao prašinu.

Klara Vrabec iz Vrbanovca pored Ludbrega uredila je svoje dvorište na neodoljiv i dražestan način

Nakon temeljitog čišćenja i bojanja došla je ideja da ga izložim u dvorištu. Kasnije se stablo ispod kojeg se bicikl nalazi samo počelo puniti cvijećem. Nekoliko dana kasnije uhvatilo me 'cvjetno ludilo', svaki dan bih kupovala nešto cvijeća u okolnim OPG-ovima, ispričala nam je ova kreativna 22-godišnjakinja. Nakon toga uredila je i stare tačke/kolica, staru košaru i kantu za zalijevanje, stvorila od njih male cvjetnjake i stavila kao ukrase u dvorište.

Pronašla je i puno sitnih detalja koji su njezino dvorište pretvorili u ljupko mjesto kao iz mašte. Tako ondje "žive" kornjače, patuljci, žabice, leptirići, a na drvetu se smjestila i kućica za ptice. Klara je sve te detalje kupila u trgovini Tedi i Kitro marketu. Klupa na kojoj su izloženi simpatični "ljudi" od tegla (kupljene u Bauhausu) daje dvorištu dodatnu čar.

Slika nije dostupna A sunce fino grije: 12 ideja kako u dvorištu urediti dnevni boravak na otvorenom

Klupa je napravljena doma od starog uzglavlja kreveta, par dasaka starog brodskog poda i dva stolca koji su skupljali prašinu u garaži. Obojana je bijelom bojom za drvo na bazi vode, otkriva Klara.

Balkon pun cvijeća Izaberite idealno cvijeće: 12 balkonskih ljepotica koje (ne) vole sunce

Viseće tegle, kupljene u Tediju za 16 kuna, pokazale su se kao idealan izbor za dodatno ukrašavanje dvorišta cvijećem. Veći dio predmeta kojima je uredila svoje dvorište, otkriva Klara Vrabec, kupljen je u Bauhausu u rasponu cijena od šest do 120 kuna.

A koje je cvijeće ova mlada kreativka izabrala za svoj mali dvorišni raj? Surfinije, ukrasne koprive, viseće verbene, pijetlovu krijestu, tagetese, milijun zvončića, stablašice Ivančice, salvije… Ma, divota!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju