Kraj ljeta stručnjaci za kosu iskoristili su kako bi najavili frizure koje će dominirati ove jeseni. Na popisu se, očekivano, našla i jedna verzija boba.

Galerija

Bob je već godinama najpopularnija frizura s brojnim verzijama koje redovito pronađu put do svojih obožavateljica, a verzija boba koja će biti posebno popularna ove jeseni jest - francuski bob.

Francuski bob nije nikakva novost u svijetu frizura, a ove će godine samo biti malo popularniji nego inače.

Riječ je o frizuri koju karakterizira kosa ošišana na duljinu do usana, koja posebno sjajno izgleda u kombinaciji sa šiškama.

Nadahnuće su za francuski bob frizure iz burnih 1920-ih, a od klasičnog kratkog boba frizuru razlikuje to što kod francuskog boba nema oštrine.

Ovo je opuštena frizura kod koje se fokus stavlja na prirodnu teksturu i jednostavno stiliziranje kako bi se postigla prepoznatljiva francuska nonšalantnost.

Naravno, donijeti odluku da ćemo kosu skratiti na tu dužinu nije nimalo lako. Iako ćemo možda trošiti manje vremena na sušenje kose, dame s gustom kosom morat će ulagati više truda u njezino oblikovanje.

No ako postane vaša frizura, francuski bob omogućit će vam da izgledate šik u svakom izdanju, zbog čega vam dodatni trud možda i neće biti problem.

Taylor LaSha i njezin fantastični francuski bob Foto: Profimedia

Među damama koje su vjerne ovoj frizuri je i Taylor LaShae, žena čije bi vas fotografije lako mogle potaknuti na šišanje.

IT djevojku, koju na Instagramu prati 800 tisuća ljudi, fotografi redovito ulove na ulicama modnih metropola za vrijeme tjedana mode.

Na fotografijama do izražaja posebno dođe njezina frizura, fantastični francuski bob.

Taylor LaSha i njezin fantastični francuski bob Foto: Profimedia

U jednom intervju govorila je i o tome kako oblikuje kosu. Rekla je kako nakon što iziđe iz tuša kosu začešlja unatrag, a potom je osuši fenom. Prije nego što nabaci beretku, počešlja je naprijed. Kada nakon nekog vremena beretku skine, šiške su idealno namještene.

Kape idealno funkcioniraju za te stvari, mislim da su beretke zato ušle u moj život, objasnila je. Nekad, dodala je, upali i peglu za kosu za vrhove, ali češće ne jer je, priznaje, lijena.

Taylor LaSha i njezin fantastični francuski bob Foto: Profimedia

Još jedan trik kojim se koristi jest taj da na kosu stavi malo ulja i zakovrča je prstima, a vjetar odradi ostalo.

Kako njezina frizura izgleda uživo, najbolje pokazuju fotografije. U galeriji na početku teksta izdvojili smo njih 12 koje bi vas mogle potaknuti da ove jeseni i vaš odabir bude jedna od najpopularnijih frizura za ovu sezonu.

Želite promjenu? Pet frizura koje će mnoge žene birati za jesen pred nama

2500 čitateljica zaključilo: Poznata frizura koju gotovo nitko ne može isfurati