Sigurno ste se već bacili na izradu blagdanskih kolačića,pa vam je ostalo i dosta neiskorištenih bjelanjaka. Donosimo recept za vrlo ukusne kolačiće kojima je osnova snijeg od bjelanjaka i kriju se iza zanimljivog imena - grudi od snijega

Ovi slasni kolačići su jednostavni za pripremu, lijepog su izgleda te zanimljivog i osvježavajućeg okusa.

Ovo nisu tipične puslice i nisu suhe poput puslica. U originalnom receptu se koriste i male okrugle oblatne na koje se potom stavlja snježna masa, ali one doista nisu potrebne.

>> Vanili kiflice: Pravi miris Božića

Potrebno je:

3 bjelanjka
Prstohvat soli
100 g šećera
200 g kokosovog brašna (naribani suhi kokos)
Naribana korica i sok jednog bio limuna (organski uzgojenog)

50 g Crne čokolade

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 160°C. Istucite bjelanjke mikserom u čvrsti snijeg.

2. Polako uz ručno miješanje dodajte šećer te zatim kokos i koricu limuna. Na kraju u smjesu dodajte i limunov sok.

3. Na lim za pečenje stavite masni papir za kolače te ga lagano navlažiti vodom kako bi kolačiće kasnije lakše odvojili. Snježnu masu uz pomoć dvije žličice stavite na papir.

Pecite u pećnici 15 do 20 minuta dok kolačići ne počnu poprimati zlatnu boju. Izvaditi ih iz pećnice i zajedno s papirom staviti na rešetku da se dobro ohlade.

4. Čokoladu rastopite na pari i na svaki makron dodajte po malo veću kap čokolade i – grudi od snijega su gotove!

Još slasnih recepata potražite u Marinoj kuharici za male (i velike)!

Tko piše ove recepte?

Mare radi kao slobodni novinar i fotograf za nekoliko medija u Hrvatskoj i Europi. Njezni radovi su prikazani na nekoliko samostalnih izložbi fotografija u Hrvatskoj i Austriji. Upravo je izdala svoju prvu knjigu kuharicu pod naszivom 'Tatina kuharica'.

Ideja za knjigu se rodila tijekom odrastanja njezinog prvog djeteta, a blog je krenuo za vrijeme druge trudnoće i nastavka eksperimentiranja s kuhanjem, a sve kako bi se zadovoljili gurmanski nepci izbirljivog sina dok joj kći obožava skoro sve. Davi se i u sarmi koju mali ne želi ni pogledati, a kamoli kušati:)