Noć vještica je pred vratima, a uz izrezbarenu bundevu pripremite i slatku narančastu tortu od mesa bundeve. Preostaje vam još samo nabaviti simpatične ukrase koji će najviše razveseliti najmlađe ukućane

Recept stiže od simpatične Bugarke, prodavačice s tržnice pa ćemo jelo nazvati Bugarska torta od bundeve.

Potrebno je:

1 bundeva, buča ili tikva
1 litra mlijeka
6 jaja (ili manje)
šećer dodajte po želji, a možete koristiti med ili sok od agave ili javora
Prstohvat soli

Po želji:

Kukuruzno brašno ili krupica
Vanilij šećer (od prave vanilije)
Korica od bio limuna

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180-200 stupnjeva Celzijusa. Buču narežite na male kockice ili naribajte. Buču nije potrebno soliti i ne treba ju stavljati sa strane da pusti vodu.

2. Narezanu buču stavite lonac i prelijte s malo vode te pustite da zavrije. Prebacit u lim za pečenje. Sa strane u zdjelu stavite mlijeko, prstohvat soli, jaja, šećer ili drugo sladilo, vaniliju i koricu od bio limuna. Lagano promiješajte pjenjačom te prelijte preko buče.

3. Staviti u zagrijanu pećnicu, a površinu posipajte kukuruznim brašnom kako bi se napravila korica.

Jelo doista izgleda poput torte, vrlo je ukusno i djeca su tražila još. Zvuči kao idealn poslastica za Noć vještica!

Još slasnih recepata potražite u Marinoj kuharici za male (i velike)!

Tko piše ove recepte?

Mare radi kao slobodni novinar i fotograf za nekoliko medija u Hrvatskoj i Europi. Njezni radovi su prikazani na nekoliko samostalnih izložbi fotografija u Hrvatskoj i Austriji. Upravo je izdala svoju prvu knjigu kuharicu pod naszivom 'Tatina kuharica'.

Ideja za knjigu se rodila tijekom odrastanja njezinog prvog djeteta, a blog je krenuo za vrijeme druge trudnoće i nastavka eksperimentiranja s kuhanjem, a sve kako bi se zadovoljili gurmanski nepci izbirljivog sina dok joj kći obožava skoro sve. Davi se i u sarmi koju mali ne želi ni pogledati, a kamoli kušati:)