Goran Bogdan danas slavi 44. rođendan. Jedan od najtraženijih i najpopularnijih glumaca u regiji rodio se 2. listopada 1980. godine u Širokom Brijegu.

Galerija

Iako se dotad pojavio u brojnim televizijskim, filmskim i kazališnim ulogama, simpatije šire publike osvojio je 2012. godine ulogom u filmu "Sonja i bik".

U prvijencu redateljice Vlatke Vorkapić glumio je Antu Kevu, prodavača osiguranja i sina organizatora borbi bikova koji se zaljubljuje u aktivisticu za životnjska prava (Judita Franković).

Goran Bogdan Foto: Marko Miscevic/Cropix

Kao najzahtjevniju ulogu u svojoj dotadašnjoj karijeri izdvojio je onu u drami "Otac" redatelja Srdana Golubovića. Upravo mu je ta uloga osigurala nominaciju za prestižnu Europsku filmsku nagradu, u kategoriji najboljeg europskog glumca.

U intervjuu za IN magazin Nove TV jednom prilikom otkrio je kako je jako samokritičan: "Mislim da je to preduvjet dobro odrađenog posla."


Pozitivne stereotipe o poduzetnosti Hercegovaca potvrdio je kada se bacio u ugostiteljske vode. S mladim chefom Filipom Horvatom otvorio je restoran Theatrium by Filho koji je ubrzo došao na listu najboljih zagrebačkih restorana. Naziv odmah asocira na povezanost sa svijetom kazališta, a Goran sam proces pripreme hrane često opisuje kao predstavu.

Goran Bogdan Foto: Damjan Tadic/Cropix

Glumac je 2021. godine dokazao da za njega ne postoje tabui kada je u pitanju predanost umjetnosti. Potpuno se ogolio ispred fotografkinje Maje Grbešić i pozirao za seriju aktova. "Već godinama kroz ovaj posao nastojim tijelom i sredstvima kojima raspolažem doseći neke veće sfere, svi mi u ovoj branši koristimo tijelo kao alat za neke plemenite i bolje svrhe", objasnio je.

Nije tajna da markantni glumac ima vojsku obožavateljica, ali njegovo srce je zauzeto. U vezi je s beogradskom glumicom Jovanom Stojiljković s kojom očekuje prvo dijete.

Goran Bogdan i Jovana Stojiljković Foto: F.S./ATA Images/Pixsell

Filip Juričić: "Uvijek sam htio kćer i, evo, dobio sam pokćerku, a moja dva sina čine me presretnim"

Neki novi ljepotani: 15 glumaca koji će Pitta i Clooneyja poslati u penziju