Napravljeni od islandskog jogurta sa smanjenim udjelom šećera i nula posto mliječne masti, ovo su vjerojatno jedni od rijetkih muffina s kojima možete pretjerati.
Tajna ovih slasnih muffina u kojima mogu uživati i oni koji paze na liniju skriva se u njihovom glavnom sastojku skyru, gustom islandskom jogurtu koji se proizvodi procesom cijeđenja čime dobiva jedinstvenu teksturu.
Bogat proteinima i s minimalnim dodatkom šećera, skyr spada u one proizvode koje biraju zaljubljenici u zdravu prehranu.
Zbog svoje gustoće činio se idealan za zdravi sladoled ili smrznute muffine sa svježim voćem i hrskavom granolom, koji je savršen izbor za zdravi desert ili osvježavajući doručak koji možete pojesti i s nogu.
RECEPT- Smrznuti muffini sa svježim voćem i granolom
Sastojci za 6 muffina:
4 veće jagode
4 žlice meda
1 šalica smrznutih borovnica
1 šalica granole
1 siggi's skyr natur
1 siggi's skyr od borovnice
1 siggi's skyr od vanilije
1 siggi's skyr od jagode
Priprema:
1. Jagode narežite na komadiće i dodajte im dvije žlice meda. Pustite neka odstoje desetak minuta. U silikonski kalup za muffin dodajte žlicu siggi's skyra od vanilije i žlicu onog od jagode. Dodajte žličicu mješavine od jagoda i meda te spiralnim pokretima izmiješajte sve sastojke. Na vrh stavite prstohvat, dva granole i malo jagoda s medom.
2. Pripremite one s borovnicom tako da u šalicu smrznutih borovnica koje ste pustili da se malo otope dodate dvije žlice meda te dobro promiješajte. U silikonski kalup za muffin dodajte žlicu siggi's skyra natur i žlicu onog od borovnica. Dodajte žličicu mješavine od borovnica i meda te spiralnim pokretima izmiješajte sve sastojke. Na vrh stavite prstohvat, dva granole i malo svježih borovnica.
3. Muffine stavite u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći. Poslužite smrznuto i uživajte u osvježavajućem zalogaju. U slast!