Napravljeni od islandskog jogurta sa smanjenim udjelom šećera i nula posto mliječne masti, ovo su vjerojatno jedni od rijetkih muffina s kojima možete pretjerati.

 

Galerija Muffini s jogurtom, voćem i granolom Muffini sa siggi\'s skyrom Muffini sa siggi\'s skyrom, voćem i granolom +3 Muffini s jogurtom, jagodama i granolom

Advertisement

Tajna ovih slasnih muffina u kojima mogu uživati i oni koji paze na liniju skriva se u njihovom glavnom sastojku skyru, gustom islandskom jogurtu koji se proizvodi procesom cijeđenja čime dobiva jedinstvenu teksturu.

Bogat proteinima i s minimalnim dodatkom šećera, skyr spada u one proizvode koje biraju zaljubljenici u zdravu prehranu.

Zbog svoje gustoće činio se idealan za zdravi sladoled ili smrznute muffine sa svježim voćem i hrskavom granolom, koji je savršen izbor za zdravi desert ili osvježavajući doručak koji možete pojesti i s nogu.

Muffini sa siggi\'s skyrom, voćem i granolom Muffini sa siggi\'s skyrom, voćem i granolom Foto: Sandro Sklepić

RECEPT- Smrznuti muffini sa svježim voćem i granolom

Sastojci za 6 muffina:
4 veće jagode
4 žlice meda
1 šalica smrznutih borovnica
1 šalica granole
1 siggi's skyr natur
1 siggi's skyr od borovnice
1 siggi's skyr od vanilije
1 siggi's skyr od jagode

Priprema:

1. Jagode narežite na komadiće i dodajte im dvije žlice meda. Pustite neka odstoje desetak minuta. U silikonski kalup za muffin dodajte žlicu siggi's skyra od vanilije i žlicu onog od jagode. Dodajte žličicu mješavine od jagoda i meda te spiralnim pokretima izmiješajte sve sastojke. Na vrh stavite prstohvat, dva granole i malo jagoda s medom.

Muffin sa siggi\'s jogurtom, jagodama i granolom Muffin sa siggi\'s jogurtom, jagodama i granolom Foto: Sandro Sklepić

2. Pripremite one s borovnicom tako da u šalicu smrznutih borovnica koje ste pustili da se malo otope dodate dvije žlice meda te dobro promiješajte. U silikonski kalup za muffin dodajte žlicu siggi's skyra natur i žlicu onog od borovnica. Dodajte žličicu mješavine od borovnica i meda te spiralnim pokretima izmiješajte sve sastojke. Na vrh stavite prstohvat, dva granole i malo svježih borovnica.

Muffin s jogurtom, borovnicama i granolom Muffin s jogurtom, borovnicama i granolom Foto: Sandro Sklepić

3. Muffine stavite u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći. Poslužite smrznuto i uživajte u osvježavajućem zalogaju. U slast!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju