Nakon svake važnije dodjele nagrada tradicionalno se skupljaju dojmovi o dobitnicima (i gubitnicima) te o modnim izdanjima koja smo imali prilike vidjeti na crvenom tepihu. Tako se i jutro nakon 27. dodjele nagrada Critics Choice, održane u Los Angelesu, raspravlja o tome tko zaslužuje titule najbolje i najgore odjevenih.

Kada su u pitanju dame, haljina koja je najviše podijelila mišljenja definitivno je ona u kojoj je na dodjelu došla Lady Gaga. Nominirana u kategoriji najbolje glumice za film "House of Gucci", Lady Gaga za ovu priliku prigodno je odabrala i haljinu modne kuće Gucci.

Dizajner Alessandro Michele za nju je osmislio blijedožutu haljinu naglašenog struka s grudnjakom i rubom u kontrastnoj crnoj boji. Na predjelu struka haljina je ukrašena sitnim kristalima, a Gaga je uz nju odjenula i čipkasti bolero u crnoj boji.

I dok se nekima svidjela ova hibridna kreacija u kojoj se miješaju različiti stilovi, drugi su zaključili kako je ovo jedno od Gaginih lošijih modnih izdanja u ovoj sezoni dodjela nagrada.

Nije ovo jedina kreacija modne kuće Gucci na dodjeli koja izaziva rasprave i podjele. Glumica Jodie Turner-Smith također je odabrala njihovu haljinu koja se na crvenom tepihu prije svega istaknula bojom.

Svi se slažu kako je u pitanju predivna nijansa plave boje koja joj je savršeno pristajala i hvale zanimljiv kroj haljine, a kritike su upućene isključivo naboranom i pomalo zgužvanom materijalu zbog kojeg je izostao dojam glamura. To nije nimalo smetalo njezinu suprugu Joshui Jacksonu, koji je zadivljeno gledao Jodie dok je samouvjereno pozirala fotografima.

Jung Ho-yeon, zvijezda južnokorejske hit-serije "Squid Game", za ovu prigodu povjerenje je poklonila francuskoj modnoj kući Louis Vuitton. Nosila je haljinu iz njihove ready-to-wear kolekcije za proljeće/ljeto 2022. godine.

Model je inspiriran stilom 20-ih godina prošlog stoljeća, ali u sebi ima i dašak rokokoa zahvaljujući "panieru", obliku podsuknje s bočno postavljenim košaricama koje proširuju haljinu. Ovakav tip podsuknje bio je popularan na francuskom dvoru krajem 17. i početkom 18. stoljeća, u razdoblju koje često inspirira nove kreacije Nicolasa Ghesquièrea, kreativnog direktora Louisa Vuittona.

Ista modna kuća odjenula je i Selenu Gomez, koja je odnijela titulu najveće modne pobjednice na dodjeli Critics Choicea. I dalje se nižu pohvale na račun njezine crvene toalete s plaštem kojom je pokorila crveni tepih i sve zasjenila. Selena se odlučila za klasičan glamur i definitivno nije pogriješila.

Kristen Stewart, nominirana u kategoriji najbolje glumice za film "Spencer", igrala je na kartu maksimalne jednostavnosti. Na ovakvim događanjima navikli smo vidjeti Kristen u kreacijama modne kuće Chanel, kojoj je godinama vjerna, ali ovaj put za nju je po mjeri haljinu napravila modna kuća Dolce & Gabbana.

Duga uska haljina na bretele u nude nijansi prati liniju tijela i ukrašena je gomilom sitnih kristala, zbog kojih je glumica doslovno blistala na svakom koraku. U kombinaciji s pomalo ležernom frizurom koju je njezin frizer Adil Abergel osmislio inspiriran Nadjom Auermann i Helenom Christensen, supermodelima iz 90-ih, Kristen je predstavila jedno od najjednostavnijih izdanja na dodjeli, ali ništa manje efektno od ostalih dama koje su odabrale raskošnije kreacije.