Ljeto je savršeno vrijeme za izlete, bilo da ste obitelj s djecom, prijateljice željne dobrog provoda i ukusnih koktela ili pak parovi koji se žele maknuti od gradske vreve i napuniti baterije daleko od buke automobila i javnog prijevoza.

Jedno takvo mjesto smjestilo se u Sloveniji, točnije u dva slovenska mjesta – u Brežicama te u Kostanjevici na Krki. Radi se o beach-baru Tochka, koji sve od 2016. privlači posjetitelje zbog predivne prirode, mira, dobre hrane i koktela koje hvali cijeli internet.

Do Tochke automobilom treba svega 40 minuta od Zagreba, stoga je odlična ideja za jednodnevni izlet jer se nalaze blizu granice, pa čak nije potrebna ni vinjeta.

Osim kupanja u rijeci i sunčanja na prostranoj obali te igrališta za djecu i raznih drugih sadržaja, ondje možete iznajmiti kajak i pojesti odličnu pizzu, a njihovi su kokteli na glasu kao jedni od najboljih na tom području.

Poseban je po tome što možete uzeti ručnik ili dekicu i izvaliti se uz rijeku, ali ondje možete i organizirati razna druženja za više ljudi, kao što su rođendani, godišnjice, pa čak i poslovni susreti.

Na službenim stranicama Brežica ističu da možete uživati i u predivnim zalascima sunca s koktelom u ruci dok u pozadini svira glazba Neila Younga, stoga su odličan odabir i za parove željne romantike i privatnosti.

Osim pića i hrane, posjetitelji mogu unajmiti prostor za piknik, unajmiti kanue za spust rijekom Krkom te uživati u ljetnim koncertima na prekrasnoj plaži Brežice, istaknuli su na službenoj stranici.

Tochka radi samo u toplijim mjesecima – od svibnja do rujna, a njihova su vrata otvorena svakog dana od devet ujutro pa sve do ponoći.

I jednodnevni izlet može učiniti čuda za vaše bolje raspoloženje i zdravlje