Hrvatski tradicionalni nakit priča prekrasnu priču o ostavštini, vječnosti i eleganciji. Tom nakitu, tim šibenskim botunima, paškim naušnicama ili konavoskim ogrlicama smo se kao mali divili gledajući ih na mami ili baki.

Galerija

Poskrivećki ih uzimali i pretvarali se da su naši, gledajući se u ogledalo s velikim osmijehom na licu. Maštali smo i čekali taj trenutak da odrastemo i konačno ih stavimo na uho, oko ruke ili vrata. Da nakon bakinog ili maminog zagrljaja, postanu naši.

Jelena Perčin kao zaštitno lice kolekcije nakita Foto: PR

Priča o ostavštini, vječnosti i eleganciji

Tradicionalni hrvatski nakit može se nositi u svakoj prilici i vjerujte, ostavit će poseban dojam na svakoga tko ga nosi. A izazvat će zanimanje onih koji ga primijete. Spoj je elegancije i ljubavi prema tradiciji, a svaki komad je jedinstven i unikatan i inspiriran određenom hrvatskom regijom.

Paške i konavoske naušnice, splitske košarice, šibenski botuni, antikne ogrlice – poseban su spoj izvorne ljepote, lokalne kulture i vještine. Sav nakit izrađen je od srebra 925/1000 dostupnog u tri verzije - yellowgold, rose gold 24 KT pozlata te rodinirano srebro. S guštom ih nosi i Jelena Perčin, zaštitno lice kolekcije nakita. Kako i sama kaže, voli tradicionalni nakit i njeguje vrijednosti utkane u nakit inspiriran tradicijom.

Jelena Perčin kao zaštitno lice kolekcije nakita Foto: PR

Od splitskih košarica preko konavoskih ogrlica do šibenskih botuna

Posebnu pažnju privlače splitske košarice, kao dio kulturnog nasljeđa grada. Prepoznatljiv su simbol Splita, a na njihov izgled i izradu veliki je utjecaj imala Venecija. Taj grad kanala, gondola i bogate povijesti bio je centar nakita, s vještim majstorima koji su nakit izrađivali filigranskom tehnikom ili granulacijom. Kada nosite splitske naušnice, nosite komad Dalmacije i Mediterana sa sobom. Spoj su šarma, ljepote i tradicije i savršen modni dodatak u svakoj prigodi.

Nakit s pričom, uz koji se osjeti ljepota vremena Foto: PR

Kao i konavoske ogrlice i šibenski botuni koji nose duh povijesti Konavala i Šibenika. Odlikuje ih elegancija i bezvremenska ljepota. Šibenski botuni prepoznatljivi su po svojim polukuglama spojenih u sredini. U povijesti su bili dio muške narodne nošnje, no s vremenom su postali prepoznatljiv suvenir šibenskog kraja. Može ih se pronaći u obliku naušnica, prstenja, ogrlica, privjesaka, igli za kravatu i broševa. Konavoske ogrlice kradu poglede zbog svojih izrađenih šara, vitica, cvjetnih motiva i bisera.

Idealan poklon za sebe ili voljenu osobu Foto: PR

Komad nakita za svaku prigodu i svaki modni izričaj

Zavodljiv nakit koji odiše spojem povijesti i suvremenog načina života, idealan je kao poklon i uspomena. Bilo da ga kupujete sebi ili dragim osobama, poklonit ćete ljubav i posebnu priču. Kvalitetan i dugovječan nakit možete pronaći na Abrakadabra webshopu. Posebno se ističe nova kolekcija u kojoj pažnju plijene konavoske naušnice s tirkiznim detaljem, Biserni cvijet naušnice, Peružine, Filigranska suza naušnice, Mother of Pearl naušnice i ostali komadi između kojih se teško odlučiti za najdražeg.

Nakit s pričom, uz koji se osjeti ljepota vremena, do kraja lipnja možete ugrabiti na popustu od 30 %! Idealan poklon za sebe ili voljenu osobu.


Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Abrakadabra po najvišim profesionalnim standardima.