Unikatna kutija za školski ili likovni pribor s raznim pretincima i malom ladicom, koju će vaš školarac u razredu odmah prepoznati bit će idealan prvi zajednički uradi sam projekt u kojem će uživati kao i vi.

Galerija

Prvi tjedni škole uzbudljivi su za sve školarce, a pogotovo za prvašiće. Iako će prvi tjedni biti izazovni, ponajviše za roditelje, odvojite malo vremena i učinite nešto posebno za njih i s njima. Upustite se u zajednički DIY projekt u kojem ćete se oboje zabaviti, opustiti, a pritom napraviti nešto korisno za svoga školarca – izradite sami originalnu kutiju za školski pribor.

U prvim tjednima nastave mnogi će školarci morati u školu donijeti kutiju s priborom za likovnu kulturu, a napravite li unikatnu, vaš će je školarac, a i učiteljica odmah prepoznati čak i ako na njoj ne piše ime. Sa zabavnim pretincima i ladicama u njoj će sve biti složeno i pregledno, a i izgleda zgodno!

Izradite sami kutiju za školski pribor - 2 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Ovu kutiju možete koristiti i za čuvanje školskog pribora kod kuće kako bi sve s radnog stola bilo uredno složeno u jednoj kutiji. U videu pogledajte kako je izraditi, a niže donosimo sav potrebni materijal i detaljne upute za izradu. U njoj su nam pomogla razna UHU® ljepila, koja su i nezaobilazan dio svake kutije za školski pribor.

Potreban materijal:

Izradite sami kutiju za školski pribor - 3 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

Izrada:

  1. Na kutiju za cipele nanesite UHU® univerzalno ljepilo Twist & Glue ReNATURE, aplikator namjestite za lijepljenje površina kako biste ga bolje razmazali pa je oblijepite ukrasnim papirom. Lijepite plohu po plohu jer se UHU® ljepilo brzo suši. Odlično je i to što je formula UHU® univerzalnog ljepila Twist & Glue ReNATURE 70 % na bazi prirodnih sastojaka, ispire se sapunom, a bočica se može i ponovno puniti, što ga uz UHU® ljepilo u stiku čini odličnim dodatkom za školski i likovni pribor vašeg djeteta.
  2. Kada ste cijelu kutiju oblijepili ukrasnim papirom, isto to učinite i s manjom kutijom bez poklopca koja će vam poslužiti kao ladica – zgodan dodatak na kutiji za likovni pribor koji će oduševiti sve mališane. Na jednu plohu nalijepite jednu kockicu UHU® Patafix transparenta i na nju zalijepite kuglicu od stiropora koja će poslužiti kao drška male ladice.
  3. Na kutiji za cipele, u donjem lijevom kutu ocrtajte plohu male ladice pa po tome skalpelom odrežite otvor u koji će ući. Iznad ladice u kutiji napravite policu kako biste imali još jedan nivo za stavljanje stvari, ali i da "zatvorite" ladicu.

Izradite sami kutiju za školski pribor - 6 Foto: Tibor Marochini/Nova Studio

  1. Imate li razne ukrasne, poklon-kutijice koje vam više ne trebaju Iskoristite ih kao pretince u kutiji uz koje će vam stvari u kutiji biti urednije posložene. Zaklamajte ih jednu za drugu, a na dnu stavite malo UHU® White Glue bijelog ljepila i zalijepite ih za kutiju.
  2. Na unutarnju stranu poklopca zalijepite s nekoliko kockica UHU® Patafix transparenta bojice ili pastele. Ako je kutija zatvorena, možete napraviti i mali otvor kao što smo i mi u videu, kako bi vaš mališan odmah vidio bojicu ili pastelu koja mu treba. Kutiju pastela oblijepite istim ukrasnim papirom kao što ste i unutrašnjost poklopca UHU® univerzalnim ljepilom.
  3. I na kraju je potrebno napuniti kutiju svim potrebnim priborom. Ako će vaš mališan kutiju koristiti za Likovnu kulturu, u nju stavite, osim pastela, tempere, vodene boje, kistove, čašu za vodene boje, spužvice, UHU® ljepila, škare, ravnalo, tuš i paletu. Koristite li je za čuvanje školskog pribora, mala ladica bit će idealna za sve sitne stvari poput šiljila, spajalica i gumica, a olovke, blokiće, bojice i sav potreban pribor rasporedite po kutiji.

Sretno svima u novoj školskoj godini!

 

Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom UHU® po najvišim profesionalnim standardima.