Fani Čapalija okrunjena je za Miss Hrvatske u listopadu 1993. godine u dobi od 18 godina. Splićanka je mjesec i pol dana kasnije otputovala u Sun City u Južnoafričku Republiku na izbor za Miss svijeta, gdje je ušla među pet najboljih kandidatkinja te je proglašena najljepšom Europljankom.

Galerija

Nastup Fani Čapalije vjerojatno se najviše pamti po izjavi It's ok. To je, naime, bio njezin odgovor na pitanje američke manekenke Christie Brinkley smatra li defile u kupaćim kostimima na natjecanjima ljepote zastarjelim konceptom.

Da je Fani prigrlila frazu it's ok kao svoj zaštitni znak, dokazuje i na Instagramu, na kojem ju je pretvorila u hešteg koji stavlja uz svaku svoju fotografiju.

Iako je mnogi i danas prozivaju jednom od najljepših hrvatskih misica svih vremena, Fani nije izgradila karijeru u industriji ljepote. Samozatajna Dalmatinka živi povučeno i većinu vremena daleko od svjetla reflektora na otoku Čiovu.

No, to ne znači da i dalje ne uživa u modnim igrama.

Fani Čapalija u prozračnoj suknji i topu s potpisom Anamarije Asanović Foto: John Pavlish


Njezin stil je iznimno jednostavan, elegantan i prožet ženstvenim komadima. U ormaru Fani Čapalije važno mjesto zauzimaju haljine – od uskih modela koje laskaju njezinoj fit figuri do predimenzioniranih modela koje na suptilan način ističu siluetu.

Bivša hrvatska misica ljubiteljica je pristupačnih urbanih brendova poput H&M-a, čiju je haljinu od prozračnog šifona u žutoj boji nosila i ovoga ljeta na otvaranju baroknog ljetnikovca Residence Kaštelet u Tučepima.

 

Fani Čapalija u žutoj haljini - 2 Foto: John Pavlish