Fani Čapalija okrunjena je za Miss Hrvatske u listopadu 1993. godine u dobi od 18 godina. Splićanka je mjesec i pol dana kasnije otputovala u Sun City u Južnoafričku Republiku na izbor za Miss svijeta, gdje je ušla među pet najboljih kandidatkinja te je proglašena najljepšom Europljankom.

Galerija Nekad i sad: Fani Čapalija 1993. godine i danas Fani Čapalija na otvorenju H&M-a u Splitu 2011. godine Fani Čapalija na otvaranju 8.Šibenik dance festivala 2011. godne +2 Fani Čapalija u žutoj haljini - 2

Nastup Fani Čapalije vjerojatno se najviše pamti po izjavi It's ok. To je, naime, bio njezin odgovor na pitanje američke manekenke Christie Brinkley smatra li defile u kupaćim kostimima na natjecanjima ljepote zastarjelim konceptom.

Da je Fani prigrlila frazu it's ok kao svoj zaštitni znak, dokazuje i na Instagramu, na kojem ju je pretvorila u hešteg koji stavlja uz svaku svoju fotografiju.

Iako je mnogi i danas prozivaju jednom od najljepših hrvatskih misica svih vremena, Fani nije izgradila karijeru u industriji ljepote. Samozatajna Dalmatinka živi povučeno i većinu vremena daleko od svjetla reflektora na otoku Čiovu.

No, to ne znači da i dalje ne uživa u modnim igrama.

Fani Čapalija u prozračnoj suknji i topu s potpisom Anamarije Asanović Fani Čapalija u prozračnoj suknji i topu s potpisom Anamarije Asanović (Foto: John Pavlish)

Njezin stil je iznimno jednostavan, elegantan i prožet ženstvenim komadima. U ormaru Fani Čapalije važno mjesto zauzimaju haljine – od uskih modela koje laskaju njezinoj fit figuri do predimenzioniranih modela koje na suptilan način ističu siluetu.

Bivša hrvatska misica ljubiteljica je pristupačnih urbanih brendova poput H&M-a, čiju je haljinu od prozračnog šifona u žutoj boji nosila i ovoga ljeta na otvaranju baroknog ljetnikovca Residence Kaštelet u Tučepima.

 

Fani Čapalija u žutoj haljini - 2 Fani Čapalija u žutoj haljini - 2 (Foto: John Pavlish)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju