Jedva čekate ispiti prvi gutljaj kave, kad ono - uh, prevruća je! Trebali biste sada pričekati neko vrijeme da se kava ohladi, no mi vam otkrivamo način kako da puno brže kava postane taman dobre temperature za ispijanje

Šalica taman dovoljno tople kave mnogima je užitak, ona ne smije biti (pre)hladna niti (pre)vruća jer tada nije tako ukusna, odnosno nemoguće ju je piti. Da bi se kava rashladila obično treba nekoliko minuta, ali mi vam otkrivamo trik s kojim će se kava puno brže rashladiti.

Sve što morate napraviti je staviti metalnu žličicu (s kojom ste promiješali kavu) u šalicu s kavom i metal će toplinu vezati za sebe. Već nakon nekoliko trenutaka žličica će postati topla, a kava manje vruća.

Na isti način možete rashladiti i juhu ili bilo koje tekuće jelo. Kada ga uspite u tanjur jednostavno ostavite žlicu u njemu i u jelo ćete puno brže moći uživati nego da čekate da se ohladi bez 'pomagača'.