Kada je najbolje vreme za seks? Iako će mnogi reći da ne postoji loš trenutak za malo akcije, znanost ipak ima svoje mišljenje.

A iako smo puno čitali o tome da je najbolji jutarnji seks, nova istraživanja kažu da je idealno vrijeme za seks između 22:30 i 23:00 – vrijeme kada je tijelo najspremnije za opuštanje, a um sklon uživanju.

Zašto baš tada? Pa, prije svega, nakon cijelog dana, nivo stresa pada, tijelo se opušta, a glava počinje prazniti od dnevnih briga. To znači da smo u pravom stanju da se fokusiramo na partnera i intimnost. U tom periodu se tijelo prirodno priprema za san, a seks prije spavanja može djelovati jako ispunjavajuće i opuštajuće – relaksira nas, potiče lučenje oksitocina, poznatog kao "hormon ljubavi", i oslobađa endorfine koji donose osjećaj sreće.

Osim toga, nakon 22:30, tijelo počinje smirivati živčani sustav, a to je idealno za intimnu povezanost i bliskost. Dok se zavaljujete u krevet nakon dugog dana, pojavljuje se savršen trenutak za nježnost i strast, bez pritiska da odmah ustanete i nastavite sa dnevnim obavezama.

Seks u ovo vrijeme može i poboljšati san. Naime, hormon prolaktin, koji se oslobađa nakon orgazma, pomaže tijelu da uđe u dublje faze sna, tako da možete očekivati miran i kvalitetan odmor. Studije su pokazale da parovi koji vode ljubav prije spavanja češće spavaju bolje i osjećaju se odmornije ujutro.

Dakle, kasnovečernji seks nosi sa sobom neku posebnu dozu intimnosti. Svjetla su prigušena, nema više e-mailova, poruka ili poziva, i vi ste u fokusu – vi i vaš partner, bez ikakvih ometanja.

Također, to je odličan način da završite dan, osjećajući se povezano i zadovoljno.

Potvrdilo 70.000 parova: Ovako izgledaju veze u kojima je seks dobar

Ovih pet rečenica žene žele čuti tijekom seksa

15 pjesama uz koje je još ljepše voditi ljubav