Španjolska kraljevska obitelju u Oviedu je organizirala tradicionalno primanje za dobitnike nagrade „Princesa de Asturias“ koju dodjeljuje istoimena kraljevska zaklada. Glavna misija zaklade je promicanje znanstvenih, kulturnih i humanističkih vrijednosti koje čine dio univerzalne baštine čovječanstva.

Galerija

Primanje je održano uoči svečane dodjele koja je pak organizirana u teatru Campoamor. Osim kralja Felipea VI. i kraljice Letizije, ovogodišnje laureate pozdravile su i njihove kćeri, princeza Leonor i infanta Sofia.

Kralj Felipe VI. i kraljica Letizia u društvu princeze Leonor i infante Sofije Foto: Profimedia

Glavna modna zvijezda svakog njihovog zajedničkog pojavljivanja u javnosti i dalje je Letizia. Kraljica je za ovu prigodu odjenula haljinu decentna kroja, ali vrlo upečatljive boje.

Kraljica Letizia u salonkama brenda Magrit Foto: Profimedia

Nosila je model napravljen od tvida s tričetvrt rukavima. Haljinu u predivnoj i jarkoj nijansi ružičaste boje nadogradila je neutralnim dodacima. Osim bež torbice, odabrala je i salonke u gotovo identičnoj nijansi.

Salonka Clara brenda Magrit Foto: Magrit

U pitanju je model Clara brenda Magrit koje posjeduje u nekoliko boja. Ove salonke imaju takozvanu mačju potpeticu od samo četiri centimetra zbog čega su jako udobne za nošenje.

Međutim, mnoge dame ne vole "kitten" modele upravo zbog niske i vizualno sitne potpetice. Možda ovo nisu najljepše salonke, ali definitivno su najudobnije što je posebno važno kraljici koja neko vrijeme ima zdravstvenih problema sa stopalima i zato izbjegava obuću s vrtoglavim potpeticama.

Princeza Leonor i infanta Sofia Foto: Profimedia

Kraljica Letizia u sandalama za koje će većina žena reći da su savršene za ljeto

Kraljica Letizia nosi haljinu na kojoj je baš svaki detalj divan, a ni natikače nisu loše

Kraljica Letizia odrezala rukav na Mangovoj haljini i dobila duplo bolju kreaciju