Španjolska kraljica Letizia u Madridu je održala redovni sastanak sa Španjolskim udruženjem za borbu protiv raka. Letizia je počasna predsjednica te neprofitne organizacije, a na sastanku se informirala o njezinim planovima za 2024. godinu.

Galerija Kraljica Letizia Kraljica Letizia na sastanku u salonkama brenda Magrit Kraljica Letizia u salonkama brenda Magrit s umjerenom potpeticom +3 Kraljica Letizia više ne nosi vrtoglave i tanke potpetice

Kako i priliči prigodi, na sastanak je došla u sjajnoj poslovnoj odjevnoj kombinaciji, primjerenoj i neutralnoj. Klasične crne hlače spojila je s bijelom bluzom i sivom vunenom jaknicom, a na nogama je imala crne salonke brenda Magrit.

Kraljica Letizia na sastanku u salonkama brenda Magrit Kraljica Letizia na sastanku u salonkama brenda Magrit (Foto: Profimedia)

Već je na prvi pogled jasno kako su te salonke odmak od modela kakve Letizia inače nosi. Kraljica je dosad obožavala štikle te je, osim u svečanim, i u poslovnim dnevnim prigodama često birala salonke s vrtoglavom i tankom potpeticom.

Kraljica Letizia u salonkama brenda Magrit s umjerenom potpeticom Kraljica Letizia u salonkama brenda Magrit s umjerenom potpeticom (Foto: Profimedia)

Međutim, posljednjih mjeseci napravila je velik modni zaokret. Često je viđamo u obući ravnih potplata poput mokasina i balerinki, a salonke koje nosi imaju vrlo umjerenu i malu potpeticu. Povod promjeni zdravstveni je problem.

Kraljica Letizia više ne nosi vrtoglave i tanke potpetice Kraljica Letizia više ne nosi vrtoglave i tanke potpetice (Foto: Profimedia)

Naime, prema javljanju španjolskih medija, Letizia ima Mortonovu metatarzalgiju, tj. Mortonov neurom. To stanje očituje se iznenadnom pojavom bola u prednjem dijelu stopala koji se obično javlja za vrijeme aktivnosti, piše portal Kreni Zdravo.

Kraljica Letizia posljednjih mjeseci preferira udobniju obuću Kraljica Letizia posljednjih mjeseci preferira udobniju obuću (Foto: Profimedia)

Riječ je o promjeni na malom živcu koji je smješten između trećeg i četvrtog nožnog prsta te prolazi ispod ligamenata koji spaja dvije kosti na stopalu. Zadebljanje živca posljedica je iritacije, traume ili pritiska. Mortonov neurom 10 puta češće javlja se kod žena nego kod muškaraca. Pretpostavlja se da razvoju Mortonova neuroma prethodi aktivno nošenje neodgovarajuće, tj. neudobne obuće, nošenje cipela s visokom potpeticom ili one obuće koja je preuska u prednjem dijelu stopala. Otežano je, a ponekad i onemogućeno normalno hodanje.

Kraljica Letizia posljednjih mjeseci preferira udobniju obuću Kraljica Letizia posljednjih mjeseci preferira udobniju obuću (Foto: Profimedia)

S obzirom na navedeno, ne čudi što je kraljica Letizia sada odlučila staviti fokus na svoje zdravlje i odreći se visokih potpetica. Obožavatelji kraljičina stila pohvalili su njezin potez na društvenim mrežama i zaključili kako će njezine kombinacije sada postati još zanimljivije jer nosi raznovrsniju obuću.

Ova promjena je...

glasova:

Kraljica Letizia posljednjih mjeseci preferira udobniju obuću Kraljica Letizia posljednjih mjeseci preferira udobniju obuću (Foto: Profimedia)

Štikle kraljice Letizije pokazuju koliko se promijenila kraljevska moda Kralj Felipe VI. i kraljica Letizia na dodjeli nagrada lista ABC Komplet brenda Maksu Kraljica Letizia nosi štikle brenda Jimmy Choo i torbicu s potpisom brenda Magrit +3 Jimmy Choo Rosie 120

Prva dama protiv kraljice: Tko se bolje odjenuo za večeru na Pantovčaku? Prva dama Sanja Musić Milanović i kraljica Letizia na Pantovčaku Prva dama Sanja Musić Milanović i kraljica Letizia na Pantovčaku Hrvatski predsjednik Zoran Milanović i kraljica Letizia +1 Kraljica Letizia na večeri u Predsjedničkim dvorima na Pantovčaku

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju