Kako vam zvuči tortilja s puno sira, povrća i piletine? Nama kao prava meksička quesadilla koju bismo mogli jesti i za ručak, i za večeru, a mogli bismo je ponijeti i na posao. Obožavamo tortilje na sve načine, ali ove punjene sirom (na španjolskom queso) najdraže su nam.
Tortilja je jedan od onih šarenih zalogaja u koje što god stavimo, dobro stavimo. Najčešće se tu nađe i svježih rajčica, krastavaca, luka, graha, kukuruza, ponekad i avokada, piletine, raznih preljeva, ali i sira.
Tortilja punjena sirom, onim finim, rastezljivim, topljenim sirom zove se quesadilla, a kako je možete napraviti kod kuće? Lako, pogledajte recept!
Sastojci:
6 tortilja (kupovnih)
300 g sira (gouda, podravec, edamer)
1 komad pilećih prsa
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 luk
340 g konzerviranog slatkog kukuruza
1 žličica sušene majčine dušice
sol, papar
maslinovo ulje
Priprema:
1. Pileća prsa narežite na tanke ploške prelijte ih s nekoliko žlica maslinova ulja, dodajte majčinu dušicu i dobro izmiješajte. Neka meso odstoji dok pripremite ostale sastojke.
2. Očistite luk pa ga nasjeckajte na listiće. Očistite paprike pa i njih narežite na tanke trakice.
3. Sir naribajte na grubi dio ribeža, kukuruz ocijedite.
4. Zagrijte tavu pa na njoj kratko ispržite piletinu (trebat će vam oko 5 minuta ako meso narežete tanko). Posolite i popaprite. Izvadite meso van pa na istoj tavi oko 7-8 minuta popržite luk i papriku, također malo posolite. Po potrebi dodajte malo maslinova ulja. Potom vratite piletinu, dodajte kukuruz, sve dobro promiješajte i nakon minute ugasite vatru. Poklopite da se nadjev ne hladi.
5. Zagrijte drugu širu tavu, malo je premažite maslinovim uljem pa stavite peći tortilju. Čim se tortilja zagrije po njoj rasporedite naribani sir, po siru rasporedite par žlica nadjeva od piletine i povrća pa špatulom preklopite jedan dio tortilje preko drugog (u oblik polumjeseca).
6. Dobro zapecite s obje strane pa izvadite iz tave, narežite i poslužite uz umak od jogurta ili avokada.
Dobar tek!