Zapečena carbonara
Zapečena carbonara (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Recept za tako sočnu zapečenu carbonaru koja u trenu nestaje s tanjura

11-04-2022 Piše K.B.
komentari

Izdašni špageti carbonara uvijek su dobar odabir za ručak, a jeste li ikada isprobali verziju carbonare koja se reže na komade?

Za pripremu zapečene carbonare u protvanu trebat će vam oko 25 minuta, samo kuhanje traje oko 40 minuta, a dobit ćete najsočnije jelo koje obožavaju i klinci i odrasli.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Dama iz Zagreba s torbom Mini Hector koju potpisuje Thom Browne Ne, oči vas ne varaju Torbi koju smo ugledali u centru Zagreba jedni se dive, a drugi čude – baš je fascinantna

Kocku-dvije možete i spremiti u kutiju pa ponijeti sa sobom na posao za ručak. Zapečena carbonara priprema se brzo i lagano, a recept pronađite u nastavku.

Sastojci za zapečenu carbonaru:

  • 150 grama špageta
  • 1 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 200 grama slanine narezane na komadiće
  • 2 tikvice naribane na veće komade
  • 45 grama smrznutog graška
  • 2 zdrobljena češnja češnjaka
  • 5 jaja
  • 65 grama sitno naribanog parmezana
  • 250 grama glatke ricotte
  • 30 grama sitno nasjeckanog svježeg peršina, plus malo za serviranje
  • 30 grama sitno nasjeckanog svježeg bosiljka
  • 80 grama salate

Priprema zapečene carbonare:

  1. Zagrijte pećnicu na 180-200 stupnjeva. Nauljite vatrostalni protvan dimenzija 20 x 30 centimetara. Obložite dno i strane protvana papirom za pečenje.
  2. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, dok ne bude lijepo mekana. Procijedite i rashladite pod hladnom vodom. Stavite tjesteninu u zdjelu.
  3. Zagrijte ulje u maloj tavi za prženje na srednje jakoj vatri. Ispržite slaninu uz miješanje tri do četiri minute, odnosno dok ne poprimi zlaćanu boju i ne postane hrskava. Dodajte tikvice, grašak i češnjak. Pecite jednu minutu pa dodajte tjestenini.
  4. Umutite jaja, sir, peršin i bosiljak, dodajte tjestenini te dobro promiješajte. Carbonaru prelijte u pripremljeni protvan. Pecite 25 do 30 minuta, odnosno dok carbonara ne dobije zlaćanu boju i ne postane kompaktna. Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji deset minuta. Pospite peršinom. Poslužite toplo ili hladno uz salatu.

Dobar tek!

Inspirirajte se ostalim receprima za tjesteninu:

Tjestenina s graškom 300 kalorija manje: Trik za kremastu tjesteninu s graškom koja se priprema u jednom loncu Kremsta tjestenina sa špinatom Ručak za 20-ak minuta: Božanstveno kremasta tjestenina Salata od tjestenine i piletine Recept za hladnu salatu s tjesteninom i piletinom koja se brzo priprema Pasta primavera (ilustrativna fotografija) Savršena za prvi dan proljeća! Recept za finu tjesteninu s povrćem i sirom

 

Pročitaj još
Pročitaj još