Njihova lica su nezaboravna, baš kao i njihova moć transformacije na modnim pistama i pred fotoaparatima najboljih svjetskih fotografa.

Galerija

Zato ih ne nazivamo samo manekenkama. One su – supermodeli.

Na spomen tog izraza mnogima na pamet odmah pada zlatna generacija supermodela iz 90-ih ili pak recentna imena koja čine novu generaciju supermodela.

I dok svijet mode i dalje raspravlja o tome zaslužuju li, na primjer, Kendall Jenner i Bella Hadid tu titulu, 15 žena u našoj galeriji s pravom je nose.

Suzy Parker Foto: Profimedia

Američka ljepotica pod imenom Suzy Parker jedna je od prvih supermodela. Omiljena muza legendarnog fotografa Richarda Avedona obilježila je 50-e godine prošlog stoljeća, a Beatlesi su joj posvetili pjesmu koja nosi njezino ime.

Odabrao Vogue: 15 najljepših brineta svih vremena

Nije J.Lo jedina! 10 najljepših latino diva svih vremena

Britanku Jean Shrimpton magazine Time 2012. godine stavio je na popis najutjecajnijih modnih ikona svih vremena. S dobrim razlogom – sve što bi ova ljepotica odjenula tijekom svoje vladavine rasprodalo bi se u rekordnom roku.

Otkrio ju je poznati engleski fotograf David Bailey na jednom snimanju i Jean je oduvijek govorila da svoju karijeru i uspjeh duguje upravo njemu. Na vrhuncu karijere proglašena je ženom s najljepšim licem na svijetu.

Jean Shrimpton Foto: Profimedia