Njihova lica su nezaboravna, baš kao i njihova moć transformacije na modnim pistama i pred fotoaparatima najboljih svjetskih fotografa.

Galerija Suzy Parker Jean Shrimpton Cheryl Tiegs +11 Lauren Hutton

Zato ih ne nazivamo samo manekenkama. One su – supermodeli.

Na spomen tog izraza mnogima na pamet odmah pada zlatna generacija supermodela iz 90-ih ili pak recentna imena koja čine novu generaciju supermodela.

I dok svijet mode i dalje raspravlja o tome zaslužuju li, na primjer, Kendall Jenner i Bella Hadid tu titulu, 15 žena u našoj galeriji s pravom je nose.

Suzy Parker Suzy Parker (Foto: Profimedia)

Američka ljepotica pod imenom Suzy Parker jedna je od prvih supermodela. Omiljena muza legendarnog fotografa Richarda Avedona obilježila je 50-e godine prošlog stoljeća, a Beatlesi su joj posvetili pjesmu koja nosi njezino ime.

Slika nije dostupna Odabrao Vogue: 15 najljepših brineta svih vremena

Maria Felix Nije J.Lo jedina! 10 najljepših latino diva svih vremena

Britanku Jean Shrimpton magazine Time 2012. godine stavio je na popis najutjecajnijih modnih ikona svih vremena. S dobrim razlogom – sve što bi ova ljepotica odjenula tijekom svoje vladavine rasprodalo bi se u rekordnom roku.

Otkrio ju je poznati engleski fotograf David Bailey na jednom snimanju i Jean je oduvijek govorila da svoju karijeru i uspjeh duguje upravo njemu. Na vrhuncu karijere proglašena je ženom s najljepšim licem na svijetu.

Jean Shrimpton Jean Shrimpton (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju