Spremate li na Noć vještica kakvo druženje s prijateljima, predlažemo vam nekoliko jednostavnih, efektnih i jeftinih pića. Nakon što začarate kuću, omađijajte i čaše finim napicima

Priznajete li poraz nad konzumerističkim praznicima  i obilježavate Noć vještica, nemate se čega sramiti.  Ako ništa drugo, ovaj vam 'praznik' raspiruje maštu i potiče na dekoracije različitih vrsta i druženje s prijateljima uz omiljeni hororac. A kako bi uživanje u bilo kojem filmskom obliku strave i užasa bilo još slađe i strašnije pripremite posebne i jeftine napitke inspirirane Halloweenom.
 

Vampirski punč
6 čaša soka od ananasa
3 čaše vode
4 šnite crvene naranče
sok jednog limuna
1 ‘zaleđena šaka’

punč: sve sastojke ulijte u veliku staklenu posudu i promješajte

zaleđena šaka: u gumenu rukavicu koju ste prethodno oprali ulijte sok od brusnice ili jagode (bilo koji sok crvene boje može se koristiti). Njime ispunite rukavicu koju ćete zatvoriti gumicom. Rukavicu postavite na ravnu površinu (pladanj ili dasku za rezenje) te je stavite u zamrzivač. Kada se zamrzne, izvadite je, razrežite gumenu rukavicu i stavite u punč. Ukoliko se otkine jedan od pristiju, slobodno ga takvog stavite u piće.
 

Transilvanijski punč
2 čaše vode
3 dkg želatine s okusom trešnje
4 limenke graziranog pića s okusom limuna

U posudi srednje veličine zavrijte 2 čaše vode. Nakon što voda zavrije prebacite je u vrč ili zdjelu. Dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi. Prekrijte i ostavite 4 sata da se hladi.

Prilkom posluživanja u čašu ulijte sok od limuna. Na vrh dodajte žlicu pripremljene želatine koja bi trebala plutati na piću.

Začinjeni čaj od jabuka
1 limun
4 čaše soka od jabuke
štapić cimeta
1 žličica klinčića
6 vrećica crnog čaja
¼ čaše javorovog sirupa (ili nekoliko žličica meda)
kriške jabuke debelo narezane (po želji)

1. Ogulite pola limuna. Koru ostavite sa strane i iscijedite sok cijelog limuna.
2. Pomiješajte sok od jabuke, vodu i sok od limuna u lonac. Cimet, klinčiće i limunovu koru stavite u gazu koju cete povezati koncem ili u dozator za caj u rinfuzi. Stavite ih u jabučni sok.

3. Zagrijte ga dok ne provri. Smanjite vatru, ostavite još 10 minuta i sklonite ga sa štednjaka. Ubacite vrećice crnoga čaja i ostavite ih 5 minuta. Nakon 5 minuta izvadite začine i čaj i ubacite javorov sirup (ili med). Ulijte čaj u šalice, a na vrh ubacite kriške jabuke (po želji).


Zlatna Beetlejuice ‘bljuzga’
6 dcl soka od marelica
1 dcl koncentriranog juicea od naranče
500 g kompota od narezanih bresaka
7 limenki gaziranog soka od limuna ili limete

U sokovnik ili u posudu u kojoj ćete miksati, stavite jednu trećinu soka od marelica, sok od naranče i kriške breskve. Nakon što ste mješavinu izmiksali stavite je u duboko zamrzavanje.

Ukrasima začarajte dom za Noć vještica

Kada se ‘bljuzga’ stvrdne, u čaše odgrabite nekoliko ‘kuglica’ na koju ćete uliti gazirani sok od limuna. Za ukras možete ubaciti prigodne ukrase. Ova je ‘bljuzga’ dovoljna za 20 serviranja.