15 operacija grudi, 10 korekcija nosa, nekoliko face liftinga, mijenjanje izgleda očiju... Alicia Douvall je prestala brojati korekcije na svom tijelu, svaka dva tjedna podvrgava se novoj. Iako ne osjeća trbuh ni lijevu ruku, želi još i nada se kako će jednog dana biti zadovioljna samom sobom.

29-godišnja britanska jetseterica ovisna je o plastičnim operacijama, nedavno se prijavila u kliniku u kojoj će se pokušati riješiti te ovisnosti. Do sada je imala 15 operacija grudi, korekcije na nosu, zatezanje lica. Pod nož je prvi puta otišla sa samo 17 godina.

Alicia zbog silnih operacija ne osjeća trbuh, lijevu dojku niti kakav podražaj ispod desne ruke, ona je tipičan primjer osobe oboljele od tjelesnog dismorfnog poremećaja. Osobe poput nje zaokupljene su umišljeno tjelesnom manom i imaju pretjerano iskrivljen dojam minimalnog i beznačajnog tjelesnog defekta. Takve osobe vjeruju da su ružne, izbjegavaju ogledala i provode sate brinući o tome kako su ružne.

'Neprestalno tražim promjene, svaki drugi tjedan posjećujem drugog doktora. Uđem u ordinaciju ni ne znajući što želim, pa pitam 'Što mislite omojim očima ili grudima?' vjerujem kako ću se jednog dana probuditi zadovoljna svojim izgledom', izjavila je Alicia.

Nekada glamurozni model već je odavno prestala brojati operacije, a procjenjuje da je dosad potrošila preko milijun funti na tretmane. Prvoj operaciji, ugradnji implantanata u grudi podvrgnula se kao 17-godišnjakinja, nakon što je rodila kćer Georgiju. Zanimljivo je kako Alicia nimalo ne žali zbog silnih operacija, dapače čak je svojoj 13-godišnjoj kćeri, koja želi biti model, već zakazala termin za povećanje grudi.

Nakon što su ju britanski liječnici odbili ne želeći raditi operacije na njenom tijelu, Alicia planira put u SAD. Vjeruje kako će ju novi zahvati usrećiti.